Powered By Blogger

5 Ağustos 2021 Perşembe

Yangınlar bir yandan nefret söylemleri bir yandan...

     Psikolojimi bozan ve eminim sadece benim değil, şu ülkedeki herkesin psikolojisini bozan şeylerden biri de, sosyal medya üzerinden insanların birbirini suçlaması. Muhalif ve yandaşların birbirlerine hakaret etmeleri. Sıradan insanların bile bu nefret söyleminin içine girmek durumunda kalmaları. Okuduklarım çok yaralıyor beni.

YANAN ORMAN GÖRMEK…   

     Psikolojimi bozan diğer bir şey de, İnstagram’a her girdiğimde yanan orman görüntüleri görmek. Artık bitse şu yangınlar. “Ağustosa değil de eylüle girmiş olsaydık” diyorum. Hiç değilse sıcaklar azalırdı da yangınların sönmesinde bir faydası olurdu.

BU YANGINLAR ANCAK BÖYLE Mİ BİTECEK?

          Korkum ne biliyor musunuz: Yangın söndürme işini beceremeyeceğiz ve bir tane bile yanmamış ağaç ve yanmamış yeşillik kalmayacak. Yanacak bir şey kalmayınca da bitecek bu yangınlar.

11 yorum:

  1. Sosyal medyayı bıraktım iyice. Herkes her konuda tartışıyor ancak. Onların paylaşımlarından habersiz olmakla bir şey kaybetmem.
    Yangınlar hiç bitmeyecek gibi gelse de bir gün bitecek. Yeniden ağaçlandırma çalışmalarına hemen geçilmeli. Dünyanın pek çok yerinde de devam ediyor yangınlar. Bazen acaba artık kıyamet mi kopacak diye düşünmeden edemiyorum. Son yıllarda felaketler giderek artıyor. Yaşayacak bir dünya kalmayacak elimizde.

    YanıtlaSil
  2. Böyle durumlarda hep birbirine karşıt gruplar oluyor zaten. Ama öncelik olmamalı bu, önceliğimiz yangınları söndürme işi olmalı, herkes bu konuda bir olmalı. ondan sonra insanlar birbiriyle tartışıp diğer konuları düşünmeli... Herkes çok yıprandı eminim ki... Psikolojimiz alt üst oldu gerçekten...

    YanıtlaSil
  3. Ormanlar, hayvanlar. Hele hayvanları gördükçe kahroluyor insan.

    YanıtlaSil
  4. Birbirimizin ayağını bu kadar kaydırmaya çalışırken iyi buralara kadar gelmiş bu ülke.

    YanıtlaSil
  5. Bulunduğum civarda birçok yer yandı, tez zamanda biter inşallah.

    YanıtlaSil
  6. Bu yangınlarla beraber bizlerdeki nefret ateşi de söner umarım :)

    YanıtlaSil