Powered By Blogger

5 Ağustos 2021 Perşembe

Termik santral cayır cayır yanıyor...

     Günlerdir endişe edilen oldu ve yangın Milas’taki Kemerköy Santraline sıçradı. Ve şu anda santral yanıyor. İnstagram’da santraldeki ilk patlamaları da yayınladılar. Korkunç bir ortam var. Arada ne kadar mesafe vardı oysa ki. Ne ara santrale ulaştı bu yangın? Bu nasıl hızlı bir yanmadır. Yangının santrale ulaşacağı varsayılarak daha önceden hidrojen tankları boşaltılmış ve suyla doldurulmuş neyse ki. İşte bu önlem sayesinde nükleer santrallerdeki gibi bir patlama beklenmiyormuş.

SANTRALDEN GELECEK HABERLERDE GÖZÜMÜZ…

     Ama yine de ünitelerde patlama olursa büyük bir yangın söz konusu. Yine önlem olarak yanıcı ve patlayıcı maddeler boşaltılmış. Ama santraldeki kömür stoğu kaldırılamamış. Bu nedenle yangının daha da büyüme ihtimali varmış. Tüm Türkiye santralden gelecek haberleri bekliyoruz şimdi.

7 yorum:

  1. bir felaket filminin içinde yaşıyor gibiyiz, çok üzücü. Ayrıva o canım yerlere iki tane termik santral yapılmış olmasına da inanamıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir ara ben de bunu kendime sordum. "Abi adamlar mis gibi yerlere termik yapmışlar. Bu da bir felaket değil mi yani?" dedim.

      Sil
  2. Bunca şeye rağmen yine de umut etmeden yaşayamıyoruz. Gelecek güzel günler yine.

    YanıtlaSil
  3. zehirli gazlar çıkcakmış bu kötü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kontrol altına almışlar ama gaz için bir şey duymadım. İnşallah yaşanmaz böyle bir durum.

      Sil
  4. Hocam o bölge sıcakları ile meşhur olduğu kadar, rüzgarları ile meşhur ne yazık ki.. Ve yangınların hızı da buna bağlı ne yazık ki..

    YanıtlaSil