Powered By Blogger

14 Ağustos 2021 Cumartesi

Kaliteli hayat nasıl yaşanır videolarından sihirli formüller beklemek...

     Her kaliteli hayat başlıklı YouTube videosunu bir hevesle açıyorum. Hep aynı şeyleri görüyorum. Uyku, dengeli beslenme falan filan. Daha başka ne göreceğimi umuyorsam sanki. Nedense farklı şeyler görmek istiyorum. Yoksa sihirli bir formül mü bekliyorum. Bir tanesi öyle demişti. “Size bir formül söyleyeceğim. Bir anda her şey olacak diye bekliyorsanız, yanılıyorsunuz” diye.

     Galiba ben de böyle bir formül isteyenlerdenim. Uykum düzenli değil. Dengeli beslenmiyorum. Bunlar zaten yapmadığım şeyler. O nedenle her videoda bunları duymak hiç hoşuma gitmiyor.

KEMAL SUNAL FİLMLERİ YOUTUBE KANALI…

     YouTube’da 24 saat Kemal Sunal filmlerini yayınlayan kanal var. Umarım onun da reklam arası uydu kanallarındaki gibi 1 saat olmuyordur. Uydu kanallarında denk geldiniz mi bilmiyorum. Televizyonda bir şey olmayınca açıp izlemeye başlıyorsunuz bir Kelam Sunal filmini. Bir reklama giriyor.

     Reklamın bittiği yok. Bitmeyen reklam yapmışlar. En az yarım saati var bir reklam kuşağının. O yüzden bu YouTube kanalında da öyle midir diye merak ettim. Tabi o kadar bekleyemedim bilgisayarın başında. Biraz izledim. Katma Değer Şaban vardı. Kemal Sunal’ın sevdiğim filmlerindendir.

KENDİNİ KÜTLETENLER…

     “Kendimizi kütlettik.” YouTube kanallarından birinin videosunun başlığı bu. Video için kendilerini kütlettirmişler. Başlarından küt küt. Bu kütletme işleri sakattır. İşinin bilen birine gitmişlerdir muhakkak. Yapılacak içerik kalmadı. Bakalım daha neler göreceğiz? İçerik kalmayınca olmadık şeyler denemeye başlıyorlar. Bir tanesi bunun gibi süper bir içerikti mesela. Sokakta şınav başına 1 lira verdim. Adam geliyor sana. “Şınav başına 1 lira. Kaç şınav çekebilirsin?” diyor. O yüzden bu iş daha nerelere kadar gidebilir merak ediyorum.

BU DEVRAN DEĞİŞMEZ…

     Dere yataklarına evler yapılmış. Şimdi sokaklar dere gibi oldu. Ama buna rağmen akıllanmayız. Böyle gelmiş böyle gider bu devran. Artık her felaketten sonra böyle şeyleri yazmaktan sıkıldım. Çünkü değişen bir şey yok. Çünkü boşa konuşuyoruz. Kastamonu’daki sel felaketinden sonra da bir şey değişmeyecek. Sosyal medyadan yaptığımız paylaşımlarla kalacağız yine.

İLK PROGRAMI BEKLİYORUM…

     Cansu Canan Özgen, 40 programını sunacakmış. Program performansını merakla bekliyorum. Cansu Canan’ı daha önceki programlarından da takip ediyordum. Gündem Ötesi programı vardı Habertürk’te. Pelin Çift, TRT’ye geçtikten sonra programı güzel devam ettirdi. Hakkını verdi. Kendini kabul ettirdi. Ama sonra nedense bu programı bıraktı. Sıkılmışta olabilir. Bizim için hava hoş tabi. Biz devamlı program yapsın istiyoruz.

     Ama insan günlük hayatta bile bazı şeylerden sıkılırken onun işinden sıkılması da çok normal. Kadın haber spikerleri bile teker teker haber sunmayı bırakıp kadın programı sunmaya başladılar baksanıza. 40 programı farklı bir format tabi. Bir konuk var. Ve onun hayatına dair sorular soruyorsun. O nedenle bu programdaki performansını merak ediyorum.

    

7 yorum:

  1. İnsanlar felaketlerden ders almıyor. Denetim yok, kural olsa takan yok, herkes istediğini yapıyor sonuç kötü oluyor.
    Kaliteli hayat videolarını pek izlemem. Herkes bunu yapın hayatınız değişecek diyor. Lisede her gün erken kalkıp iyi beslenirdim değişen şey yok. Mesele ruh halinin değişmesi, iç motivasyonun artması.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine takan olmayacak. İç motivasyonu nasıl sağlayacağız mesele o.

      Sil
  2. neden dengeli beslenmiyon o zaman? :)

    YanıtlaSil
  3. Hocam ne güzel olur öyle bir formül olsa:)) Sen nasıl mutluysan kaliteli yaşam budur:) 70-80 yıl yaşayacak olsam, 60 yılı hamburger yer mutlu olurum, son 10-20 yıl yemeyeyim ne yapayım:) Yada canım nasıl isterse öyle uyuyayım, düzenli uyuyan benden ne kadar daha fazla yaşayabilir ki:)) Gibi gibi garip mantıklar kurarak kendini mutlu edebilirisin:)

    YanıtlaSil
  4. Aynen. Görmezden gelmek bizim işimiz.

    YanıtlaSil