Powered By Blogger

5 Temmuz 2021 Pazartesi

Kimse için mesleğinizden vazgeçmeyin...

     Sizi mesleğiyle kendisi arasında seçim yapmak zorunda bırakan insanları çıkarın hayatınızdan. Baş Belası dizisinde böyle bir sahne vardı. Adamın ailesi müstakbel gelinlerini polis diye istemiyorlarmış. Adam da kadına çıkışıyor. “Mesleğini bırak gel. Çalışmaya ihtiyacın yok” diyor. Kadında olması gerektiği gibi adama yol verdi. Bu devirde kimseye güven olmaz.

YARINI DA DÜŞÜNMEK LAZIM…

     “Artık çalışmama gerek yok” diye işi bırakırsın. Sonra gün gelir ayrılırsınız. Olmaz mı? Olabilir. Meslek de elden gitti. Sonra kalırsın ortada. Kimse için mesleğinden vazgeçmeye değmez. Zaten çalışmaya alışmış bir insan evde oturamaz. Ev basar o tip insanlara. Çalışmayı sevmeyen ben bile evde otura otura sıkıntıdan patlayacaktım. Varın gerisini siz düşünün.

10 yorum:

  1. Ben çocuklarımı büyütene kadar muhasebeciliğe ara vermek zorunda kaldım sonrasında kanunlar değişmiş adepte olmakta baya zorlandım ama çocuklarımı kazandım elhamdülillah onlarla yani ailenizle hakiki manada ilgilenmek gerek. Konu mesleğine sahip çıkmak değil sorumluluklarına sahip çıkmaktır. Kadın erkek farketmez bence.. Aile bireyleri aklı selim insanlarsa erkekte kadında üzerlerine düşeni yapmak zorundadır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocuklara bakabilmek için, o ayrı. Ona eyvallah. Ama daha en baştan böyle bir mecburiyet tutulmasına itirazım.

      Sil
  2. Çalışan demir paslanmaz demiş atalarımız,çok doğru tespitler..😊

    YanıtlaSil
  3. Ben böyle durumlara gerçekten sinir oluyorum. Kadını küçük düşürüyor bu rollerin yazılması. Biri hayatında diye ideallerinden, yapmak istediklerinden vazgeçmemelisin, o zaman bunun adı ilişki olmuyor, ben ne istersem yapacaksın oluyor ve çok sinir bozucu. Buna izin verip vermemek kişinin elinde. Ayrılabilirsin, çok doğru yazmışsın. Bir de başka bir bakış açısından bakarsak, o insanla beraber olursun ama çalışmasını engelleyecek bir sağlık sorunu çıkabilir, o zaman ne olacak? Kimse, başkası için hayatından vazgeçememeli, konu ne olursa olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen, sağlık sorunu da olabilir. Karşındaki kişiyi hayalleriyle kabul etmek önemli olan.

      Sil
  4. Tamamen katılıyorum. Meslekten kopan kadın dönüşte zorlanıyor hatta bazen hiç dönemiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ve sonunda o kadının mutsuzluğuna dönüşüyor.

      Sil
  5. baş belası iyi gidiyoooo :)

    YanıtlaSil