Powered By Blogger

24 Temmuz 2021 Cumartesi

Benden bir şey olmaz...

     Arkadaşlarımdan biri son dönemlerde hep, “Benden bir şey olmaz” deyip duruyor. Böyle söylediğinde hep, “Böyle söyleyip moralini bozma. Senden niye bir şey olmasın ki?” diyorum. Onu, o moral bozukluğundan çekip çıkarmak istiyorum. Aslında bu cümleyi kendim için de kullanırım zaman zaman. Bilmiyorum siz de kendiniz için kullanıyor musunuz? Kendime söz verdiğim bir konuda, sözümü tutamadığım zaman, “Senden bir şey olmaz be oğlum” diyorum kendime.

FİNALİ İÇİN FARKLI SENARYOLAR ÜRETTİĞİM BİR KİTAP DAHA…

     Eğer bir kitabın sonunun nasıl biteceğini merak ediyorsam, bu benim için çok güzel bir şeydir. O kitabın finali hakkında kendimce farklı farklı senaryolar üretirim. İşte şimdi bu senaryoları, Büyük Umutlar kitabı için üretiyorum. Kitabın son 100 sayfasındayım artık. Kafamda finale dair birkaç senaryo var. Bir yanım, “Kitabı bu akşam bitir” derken, diğer yanım da, “Boşver, yarın sindire sindire, tadını çıkara çıkara okursun” diyor. Şu an bir ikilem içindeyim. Akışına bıraktım. İçimden nasıl gelirse öyle yapacağım.

DEFTER TUTMANIN BU KADAR DA ÖNEMLİ OLDUĞUNU BİLMİYORDUM…

     Sinan Canan’ın YouTube videolarından birini izledim bugün. Yazmakla ilgili konuştu. Yapılan araştırmalarda bir çok dâhinin defter tuttuğu tespit edilmiş. “Siz de bir defter alın. İçinizden ne gelirse yazın” diyor. Hali hazırda tuttuğum bir defter var zaten. O gün yaşadıklarımı, detaya girmeden yazdığım, günlük tarzı bir defter. Duygusal olarak yaşadıklarımı yazmıyorum uzun uzun. Belki de kastettiği oydu. Bilemiyorum. Videoda detay vermedi. Sadece içimizden geleni yazmamız gerektiğini söyledi. O zaman hepimiz bir defter ediniyor muyuz?

“ADAMIN LAFINI KESME BE KARDEŞİM”

     YouTube videolarında soru soranlar, sorularını o kadar uzatıyorlar ki. Bayıyorlar insanı. Kardeşim birkaç cümlede ne sormak istiyorsan sor. Adam soru sormuyor, sanki yorum yapıyor. Yine bu yorum gibi soru soran tayfa, konuşmacının sözünü bölüp, orayı da işgal ediyorlar. Kısa eklemeler yap, konuşmacı devam etsin sözüne. “Dur, adam bir konuşsun, sözünü kesme şunun ya” diyorum sinirli sinirli.

9 yorum:

  1. Benden bir şey olmaz lafının benzerlerini kullandığım oluyor. Zaman zaman değersizlik hissine kapılıyoruz sanırım. Özellikle istediğim insan olamadığım zamanlarda.
    Sonu merak uyandıran kitapları ben de seviyorum. Yoksa merak uyandırmayan kitapları kuru kuru okumak sıkıcı oluyor.
    Bazen tvde de görüyoruz, programı idare eden kişi ha bire konuşmacıların lafını bölüyor o zaman niye konuşmacıyı çıkarıyorsunuz? Zaten çok konuşanlardan pek hoşlanmayan biriyim. Okul hayatım boyunca ders dinlediğim anlar azdır ama herkes dinlediğimi sanıyordu. 😅

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değersizlik hissini güzel söyledin. Ben de kapılıyorum o hisse. Merak uyandırmazsa o kitabı okumayı bırakıyorum :) Ben de konuşmayı sevmem.

      Sil
  2. Hocam sen yine de kendine insaflı davranıyormuşsun:) Tabi esasında ağır bir laf kendimiz için ama ben daha ağırlarını diyebiliyorum nadiren de olsa...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oluyor hocam oluyor. Haklısın. Daha da kötülerini de söyleyebiliyor insan.

      Sil
  3. bir dolu defterim var yaaa, hepsine farklı şeyler yazıyorum, günlük, anı gibi :) büyük umutlar oooo iyi bir kitap okuyon yani :) şimdiye dek hiç böyle bişey demedim kendisime, benden bişi olmaz, yani, hiç aklıma bile gelmedi, ama filmlerde derler, senden bir cacık olmaz, diye, ne komik laf :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin kadar defter yazmak isterdim Deep :) Evet, klasik. Umarım hiç de demezsin Deep :)

      Sil
  4. Benden bir şey olmaz diyen kişilerden biri de benim. Altında bir çoh hissi de barındıran tuhaf bir ikna olmuşluk barındıran insanı karmakarışık hale sokan kötü bir his.
    Bana göre biri konuşuyorsa dinlemek gerekiyor. Lafının bölünmesi felan beni sinir eder ortamda anında çıkarım. İnsanlarda ayrı sinir oluyor bana ama bana göre konuşan kişi kendisi için değerli kişidir. Bu duyguyu bölmemek gerekiyor bence. Bilemedim fazla detaylı bakıyor da olabilirim olaya:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle diyoruz ama şunu da bilmemiz lazım. Herkesten bir şey olur. Sinirle söylüyoruz bunu. Ama emin ol sen iste yeter ki. İstediğin şeyi olursun. Çok güzel bakıyorsun. Böyle olması daha iyi. Herkese sınırlarını göstermiş olursun.

      Sil
  5. Bazen kantarın topuzu kaçıyor :) Kitap sonunda bitti. Güzel bir finaldi :)

    YanıtlaSil