Powered By Blogger

29 Temmuz 2021 Perşembe

Dört bir yanımız yangın...

     17 ilimizde ormanlarımız yanıyor. Hadi birkaç yerde orman yangını çıksa dersin ki, “Şundan, bundan oldu” diye. Ama 17 tane yerde, peşi sıra yangın çıkıyorsa bunun altında sabotaj vardır. Sosyal medyada, can kaybı olmadığına dair haberlere tepki gösterenler vardı. Hayvanların candan sayılmamasınaydı bu tepkiler.

HAYVANLAR HİÇ OLMASAYMIŞ…

     Orası burası yanmış hayvanları görünce kahroldum. Bazen düşünüyorum da, “Keşke hayvanlar hiç var olmasaymış” Böyle acılar çekmezlerdi hiç olmazsa. İnsanlık olarak elimizden çekmedikleri kalmadı hayvancıkların.

BU KADARINA YÜREKLERİ YETMEZ…

     Yangınların çıkarılmasının nedeni olarak, oralara evler yapılmak istenmesi gösteriliyor. En azından bazıları buna inanıyor. Yok kardeşim yok. Hadi birkaç orman neyse de Türkiye çapında böyle bir şeye bunların yüreği yetmez.

9 yorum:

  1. O kadar ağaca, canlıya yazık. Yangını önleme ve mücadele konusunda çok daha hazırlıklı olmalı ülke. Bu kadar basit mi onlarca farklı noktada aynı anda yangın çıkarmak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yangın söndürmede uçağımız falan yokmuş. Gel de üzülme, gel de sinirlenme.

      Sil
  2. Onlar insan değil be Müfred. İnsan olan yapmaz.

    YanıtlaSil
  3. Bence de aklımızı oynatırdık.

    YanıtlaSil
  4. Rant işi bu sefer bana da hiç mantıklı gelmiyor hocam... Bu çok geniş çaplı ve ağır bir durum... Dediğin gibi alanlar yada bölgeler kısıtlı olsa pek düşünmem bende bu teori için ama mümkün değil...

    YanıtlaSil