Powered By Blogger

11 Temmuz 2021 Pazar

Bu nedenle mi parayı bulamıyorum acaba?

     Okuduğum kitaptaki genç delikanlı, kendisine miras kalınca ailesini beğenmez oluyor. Ben de kendime soruyorum: “Acaba parayı bulunca ben de böyle sapıtacağım da o nedenle mi Allah bana parayı vermiyor?” diye.

BOŞ ŞEYLERLE UĞRAŞIYORLAR DÜŞÜNCESİ…

     Romantik dizileri izlerken düşünüyorum da, “Ne boş şeylerle uğraşıyorlar. Dünyada bu kadar açlıktan, susuzluktan ölen insanlar varken, bunların uğraştıkları şeylere bak” diyorum. Belki yanlış düşünüyorum ama hissiyatım böyle.

AŞK, ŞANSLI KİŞİLER İÇİN GALİBA…

     Twitter’da ünlülerden biri aşkı hiç tatmadığı için memnuniyetsizliğini dile getiriyordu. Aşk, gerçekten herkese nasip olan bir duygu değil. Şanslı kişiler yaşayabiliyor bu duyguyu galiba.

VERİMLİ ÇALIŞMIYORUM BEN DE…

     Çok çalışmak değil, verimli çalışmak diye bir şey var. Ben de hayatımı gözden geçirdim. Ben de çok çalışmayı değerli görüp, verimli çalışmayı pas geçenlerdenim. Bunun üzerine biraz düşünmem lazım. Hatta hayatımı buna göre planlamam.

14 yorum:

  1. “Acaba parayı bulunca ben de böyle sapıtacağım da o nedenle mi Allah bana parayı vermiyor?” 😊 Güldüm açıkçası ama evet öylede olabilir,"Allah sevdiği kullarına böyle kötü yollara düşmesin diye istediklerini vermezmiş,kulunun iyiliği için bunları yaparmış" denir,demek ki sen de Allahın sevdiği kullarından birisin..🙂

    YanıtlaSil
  2. Romantik dizilerde ben de aynı hissediyorum. Özellikle yerli dizilerde. Her dizide benzer vasat sahneleri koyuyorlar bir de. Mesela kız bir yerden düşecekken oğlan tutacak sonra iki saat bakışa bakışacaklar, sıktılar iyice. Çok gereksiz.
    Verimli çalışmak iyidir, başarabilirsek tabi. Malesef genelde bizde saatlerce dur durak bilmeden çalışana önem veriliyor. İyice robotlaşsın insanlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Romantik dizilerin de suyunu çıkardılar. Robot gibi olduk, haklısın.

      Sil
  3. Hocam hepsi bir kenara, en önemli konu verimli çalışma kısmı.. Çok çalışmak gerçekten maharet değil:-) Para konusunda ben miras değil ama piyango işinde düşünürüm bu hususu:-)) Şöyle bir 150 milyon çıksa ayarım kaçar mı diye:-))

    YanıtlaSil
  4. Büyük Umutlar kitabın adı :) Evet, boş.

    YanıtlaSil
  5. Hiç birini izlemeyip en güzelini yapıyorsun.

    YanıtlaSil
  6. İyi tespitler. Ben de zaman zaman çok çalışmaya kaptırıyorum. Sanırım yaptığın işi sevmekle de ilgili.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevdiğin iş olunca insan fark etmiyor zamanın nasıl geçtiğini gerçekten.

      Sil
  7. e tabii çalışmanın da kalitelisi lazım :)

    YanıtlaSil
  8. Kitabın adını merak etmiştim, yorumları okuyunca öğrendim:))) Çok çalışmak bir şey getirmiyor değil de, çok çalışmalıyız bence ama saatlerce boş çalışıp sonra da kendimizi kandırmamıza gerek yok sanırım:))) Yaptığın işi seversen çalışma düzenin de ona göre değişiyor:)) Aşk için hiç yorum yapamayacağım, çok farklıdır sanırım. Dizilerde boş şeylerle uğraşılıyor evet ama toplumun belli bir kısmını yansıttığını düşünüyorum, günümüzde o kadar boş şeylerle uğraşanlar var ki; ben de bazen kızıyorum. Çok büyük sorunları olmadığı halde(örneğin sağlık) gerçekten saçma sapan şeylerle uğraşanlar var. Dizilere eğlence gözüyle bakıyorum ben:))) Paraya fazla anlam yüklediğimiz için gelmiyor, biraz düşünce yapısından kaynaklanıyor. Neyin üstüne fazla düşersen ve düşünürsen o bize gelmez. Tam tersine rahat olduğumuz ve unuttuğumuz zaman oluyor çoğu şey:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, yorumlarda yazdım :) Dikkatli bir okuyucusun belli ki. Saatlerce boşa çalışıyoruz galiba. Aşk yaşarsın ve gözünden okuruz umarım. Dizilere eğlence gözüyle bakmalıyız haklısın. Ama insan düşünmeden de edemiyor :) Paranın üstüne düşmüyorum artık. Evrene bu şekilde enerji göndereyim biraz da o zaman :)

      Sil