Powered By Blogger

15 Temmuz 2021 Perşembe

Hayvandan, insana ibretlik cevap...

     İnstagram’da bir tane karikatür gördüm. Karikatür’de bir insan, hayvana, “Bu dünyayı talan etmeye mi geldiniz?” diye soruyordu. Hayvan ise, “Bize gerek kalmamış. Siz zaten talan etmişsiniz” diye cevap veriyordu. Günümüzü o kadar güzel anlatan bir karikatür olmuş ki. Bu karikatürü görünce şunu da düşündüm: “Acaba insanlık var olmaya başladığından beri hep dünyaya zarar mı verdi? Hiç bazı yıllarda bile olsun doğayı gözeterek yaşamadı mı?”

GELECEK MERAKI…     

     Yine İnstagram’da denk geldiğim bir gönderi ile devam edeyim. Taşlarla ilgilenen bir arkadaşımız var. Bu akşam herkes ona soru soruyordu geleceğiyle ilgili. Yoğun bir soru akışı vardı kendisine. Ben de sordum kendisine. Ama sorular o kadar çok ki, bana sıra gelmedi. Kimisi aşkı sormuş, kimisi işini. İnsanlar olarak niye bu kadar çok geleceği merak ediyoruz? Niye böyle şeyler çok hoşumuza gidiyor?

7 yorum:

  1. ülkece umutsuz, mutsuz olduğumuz için :)

    YanıtlaSil
  2. Sen neyi sordum hocam:-) Aşk mı, iş mi?:-)

    YanıtlaSil
  3. Karikatür çok doğru. İnsan dünyayı mahvediyor, doğayı mahvediyor. Şimdi de bizden yavaş yavaş intikam alıyor dünya, olan şeyler ortada:((( Geleceği merak etmek konusunda önceden öyleydim ama artık değilim. Aslında gelecek diyoruz ama içinde bulunduğumuz anı yaşamıyoruz, kaçırıyoruz:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz dünyayı yok ediyoruz o da bizi yok edecek. Anı yaşamayı başaramıyorum bir türlü.

      Sil