Powered By Blogger

7 Temmuz 2021 Çarşamba

Ekmek yiyerek kendi mezarımı kazıyormuşum...

     Bugün İnstagram’da ekmeğin zararları üzerine bir paylaşıma denk geldim. O paylaşımı okuduğumda dehşete düştüm. Ekmek tüketimi, kan şekerini ani düşürüp/yükselttiği için şeker hastalığına neden oluyormuş. Ve ayrıca kolon kanserine neden oluyormuş. “Ben ne yapıyorum? Ekmek yiyerek resmen kendi kuyumu kazıyormuşum” dedim. Daha önce de ekmeğin zararlarından haberdardım.

DAHA ÖNCE DE BİLİYORDUM ZARARLARINI AMA…

     Daha önce de ekmeği azaltma çalışmalarım vardı. Ama okuduğum bu hap gibi bilgiler, ekmeği bıçak gibi birden kesmeme neden olacak bilgilerdi. Bir şekilde ilk başta muhakkak ekmek tüketimini azaltmam lazım. Sonra da ekmek tüketimini tamamen sıfırlamam. Günde bir dilime düşürebilsem ilk başta çok iyi bir başlangıç olur aslında.

13 yorum:

  1. Sanmıyosam beyaz ekmekden bahsetmiş olmalı,sürekli beyaz ekmek yemek bunlara sebep olabilir..Ara sıra kepekli,buğdaylı ekmekleri de denemek lazım,kabızlığa,bağırsakların çalışmasına vs faydası oluyormuş ama tabii ne kadar doğru orasını bilemicem artık.. :(

    YanıtlaSil
  2. Kahvaltı haricinde ben de ekmek yemiyorum iki yıldır. Yersem de kepekli ekmek alıyorum, gerçi o da sağlıklı mı bilmiyorum. Ekmek ve şekeri azalttığımdan beri iyi yediğim halde zayıfladım.

    YanıtlaSil
  3. Kararınca olursa bir sorun olmaz. Sporu da yaşam biçimi haline getirmek lazım Cem😊🤚

    YanıtlaSil
  4. Bazen böyle bir anda gördüğümüz haberler, okuduğumuz yazılar bizi yanlışlarımızdan kurtarıyor. Açıkçası ekmeği ben de çok severim ve yerim. Bu yazıdan sonra tamamen azaltacağım kesinleşti ve bir süre sonra da tamamen bırakırım. 20 seneyi geçmiştir cola içmem mesela, o zaman etrafta yayılan doğru- yanlış bir bilgi bilmiyorum tam olarak ama beni etkilemişti. O günden beri ağzıma sürmem. Son 2 aydır da meyve suyu içmeyi bıraktım. Sağlığımız için bir şeyleri geç fark ediyoruz belki ,ama bizim için daha iyi olduğu kesin:)))

    YanıtlaSil
  5. Hocam, detayı bilmiyorum ama tahıllı ekmek ile başlasan azaltmaya? Faydası olur mu acaba:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam şok uygulama yapacağım. Bir anda keseceğim :)

      Sil