Powered By Blogger

16 Temmuz 2021 Cuma

Boğaziçi Rektörü Melih Bulu'nun görevinden alınması...

     Boğaziçi Rektörü Melih Bulu, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile görevinden alındı. Benim hiç beklemediğim bir karardı. Üniversitedekiler eylem yapmaya devam edecekti. Bulu da görevinde kalmaya devam edecekti. Bu devran böyle gidecekti. Ama gitmedi. Neden görevden alındığı ise bilinmiyor. Yeni yapılacak atama, belki bize neden görevden alındığına dair bir fikir verir.

O AKŞAMA DAİR TARTIŞILMAYACAK TEK ŞEY…

     15 Temmuz darbe girişimin 5’inci yılı bugün. Bu kadar yıl sonra bile hala darbe girişimi hakkında konuşuluyor. “Tiyatro” diyenler var. “Bal gibi darbe” diyenler var. Anlaşılan o ki, bu tartışmalar yıllarca devam edecek. Ama tartışılmayacak tek konu var: O akşam şehit ve gazi olan insanımızın vatanı için canından olduğu, canını ortaya koyduğu. Bu ülkeyi canlarından çok sevdikleri gerçeği.

10 yorum:

  1. Boğaziçi önemli bir okul. Geçmişi ve kültürü var. Kabullenemediler bu atanma şeklini.

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bunda gülünecek bir şey göremedim.

      Sil
    2. Ben orada dalga geçmek veya başka bir amaçla gülen surat koymadım. Her konuda dikkatli olmaya çalışıyorum, şimdiye kadar yazdığım yorumlardan da belli oluyordur. Her yazımın sonuna gülen surat koyuyorum. Güldüğüm için değil, yorumu da sildim. Ben de bunda çıkışacak bir şey göremedim. Bu kadar ters olmaya gerek yok, içimdeki niyet kötü değil, neyse sildim yorumu.

      Sil
    3. Niyetin o olmasa bile, gülen emoji koyman olayı farklı yerlere çeker. Dikkat etmekte fayda var bu gibi durumlarda.

      Sil
  3. Dediğin gibi yeni atanacak rektör, bir nevi kimin galip geldiğini yada başka şeylerin ateşleyecisi mi olacağını göreceğiz hocam:-)

    YanıtlaSil
  4. boğaziçinin üstünde bulunduğu arazinin satılması imzası için gelmişti bulu, görevini yaptı gitti, boğaziçi üninin artık taşınma durumu var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu söylediğini hiç bir yerden duymamıştım Deep. Çok kötü o zaman.

      Sil