Powered By Blogger

24 Mart 2021 Çarşamba

İnstagram rejimi: Sadece bir hikaye...

     Son zamanlarda yine İnstagram hikayelerine çok abandığımı fark ettim. Ve o nedenle bir süre kendime engel olmaya çalışıyorum. Mesela bugün sadece bir hikaye paylaştım. O paylaşımım da yine Orhan Pamuk’la ilgiliydi. Yeni kitabı, Veba Geceleri’ni paylaşıp, “Hiç okuyan oldu mu?” diye sordum. Bir Allah’ın kulu bile, “Okudum” demedi. Kitabın tutmadığına mı yoralım şimdi bunu.

İnstagram hikayesi
foto kaynak: unsplash.com

BU ZAMANA KADAR İYİ GELDİ…

     Hekimoğlu, final yapacakmış. Ama hemen değil, mayısta. İlk başlarda bölümleri çok iyiydi. Ama sonradan eskisi gibi zevk almamaya başladım. Total reyting bölümünde ilk 10’a girmeden, sadece AB’de ilk 10’da yer alarak bugünlere iyi geldi.

BONUS YAZI: Herkes bir gün İnstagram’da serumlu fotoğrafını paylaşacak mı?

AİLE ROMANI ÖNERİSİ…

     İyi bir aile romanı okumak isteyenlere, Orhan Pamuk’un, Cevdet Bey ve Oğulları kitabı önerimdir. Lise yıllarımda okumuştum. Ve size bir sır daha vereyim: Orhan Pamuk’un tek sevdiğim kitabı oldu bu kitap. Her zaman söylemişimdir: Aile üzerine filmleri ve kitapları sevmişimdir hep.

BONUS YAZI: Hayatımı yazsam roman olur mu?

KAR BURAYA GELİRSE EĞER…

     İnstagram’da kar yağışlarını paylaşanlar var. Bizde ise şu saatlerde yağmur var. Belki birkaç gün sonra ben de size bir kar hikayesi paylaşabilirim.

57 NOLU YOLCU…

     Hekimoğlu’nun bu akşam ki bölümü uçakta geçiyordu. Bu bölümü izlerken aklıma uçakta geçen filmler geldi. Mesela, 57 Nolu Yolcu diye bir film vardı. Uçağı teröristler kaçırıyordu ve uçaktaki adam da uçağı kurtarıyordu falan. İyi filmmiş ki, aklımda kalmış. Nedense böyle uçakta, arabada, trende geçen filmler daha güzel oluyor. Mesela bir otomobilde geçen bir film vardı. Otomobilin frenleri tutmuyordu. İçindekiler ölmeden otomobili durdurmaya çalışıyorlardı. Efsane filmlerden biriydi oda.

MARAŞLI’NIN SENARYOSU ALARMI MI VERİYOR?

     Maraşlı, ilk başlarda çok iyiydi. Ama bölümler ilerledikçe diziden kopmaya başladım ben. Sanki senaryo bir yerde tıkanacak gibi. Senaryoyla ilgili bu endişemi dizinin ilk başladığı dönemlerde de yazmıştım. Bir de son bölümde İlhan ve eşi Dilşad, Ozan’ı gömdüler. Günümüzün katillerine bakıyorsun. Onlar da öldürüp gömüyorlar. Ve daha bir çoğu da ortaya çıkmamış durumda. Bir an düşündüm de: Kim bilir kaç kişi öldürülüp gömülmüştür de haberimiz yoktur.

13 yorum:

  1. Veba Geceleri dün sabah 10 itibariyle satışa cıktı kim ne zaman okuyacak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben çıktı biliyorum ya :) Sanki çıkar çıkmaz alacakmışsın gibi konuşmuşsun :)

      Sil
    2. Yok ben asla... ama twitter coşmuş insanlar yky nin önünde sıra bekleyen fotolar paylaşmışlar , instagramda da aynı şekilde oradan biliyorum yoksa ben Pamuk ile ilişkimi kestim yeterli seviyede okudum

      Sil
    3. Hangi kitabı soğuttu seni böyle?

      Sil
  2. Hocam yakındır kar yağışı, 2 saat önce buradan size doğru geçiş yaptı :-))

    YanıtlaSil
  3. Sosyal medyada sorulara cevap gelmeyince insan gıcık oluyor değil mi? :)

    YanıtlaSil
  4. Hepimizde kendimizi hikayelere kaptırma durumu var demek ki :) Kitap daha çıkmamış. Ben çıktı sanıyordum :) Aile hikayelerini seviyorsan kitabı seveceksin.

    YanıtlaSil
  5. oyy maraşlııı çok heycanlı gidiyoo, pamuktan okuyup tek sevdiğim cevdet bey :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maraşlı, heyecanını kaybediyor gibi. Cevdet Bey ve Oğulları da benim favorim :)

      Sil
  6. Yerli dizileri pek izlemiyoz ama istanbulaımı ankaraya mı ne kar yağmaya başlamış snamıyosam..yakında ülkeyi esir allır..

    YanıtlaSil