Powered By Blogger

6 Mart 2021 Cumartesi

İlk yasaksız cumartesi, son cumartesi olabilir...

     Bugün ki milletin sokağa akınından sonra kanal D, “Bu son cumartesi olmasın” diye başlık atmış. Bence harika bir başlık olmuş. Durum gerçekten de onu gösteriyor. Eğer vaka sayıları, sokağa hurra çıkışlara paralel gelirse önümüzdeki cumartesi sokaklar yine bize hayal olabilir.

BONUS YAZI: Korona maskelerini virüsten çok önce de kullanıyordum

korona kısıtlamaları
foto kaynak: unsplash.com


GÜZEL BİR UYKU İÇİN YAPMAMAN GEREKEN ŞEYLERİ YAPIYORMUŞUM…      

     Uyku üzerine binlerce yazı yazılıyor, videolar çekiliyor. Ve bundan sonra da yazılar/videolar devam edecek. Hala bunca yazıya ve videoya konu olmasının nedeni: Ya bu yöntemler gerçekten işe yaramıyor ya da millet okuyup geçiyor benim gibi. Neden okuyup geçiyorum peki?

     Bugün izlediğim bir YouTube videosu üzerinden örnek vereyim. Videoda diyor ki, en verimli uyku 23:00 ile 02:00 arası olan uykuymuş. Ben o saatte asla yatamam. Yatağa girince yarım saat de oraya buraya dönme de. Oldu mu sana yatağa girmen gereken saat 22:30. Şimdi gel de bunu uygula.

     Videoda önemli bir şey daha söyledi konuşmacı. Bir uyku düzeni tutturduysak bunu Pazar günü bozmamalıymışız. Şöyle ki: Diyelim her sabah 08:00’de kalkıyorsun. Pazar günü diye, “10:00 kadar yatarım ben aga” demeyip yine aynı saatte kalkmamız gerekiyormuş. Bunu da yapıyorum ben. Pazar günleri 10:00’dan aşağı kalkmam. Şimdilik bunları düşüneceğim. Uygulama belki sonra. Kendimi hazır hissettiğimde.

BONUS YAZI: Uyumak için koyun saymayı denemedim hiç

BÖYLE KORONA TESTİ OLUR MU?

     Çin, anüsten yani popodan korona testinden vazgeçmiyormuş. Oradan yapılan testlerin sonuçları daha kesinmiş. Çünkü virüs orada yoğun miktarda bulunuyormuş. Bizim ülkede olacak, kan çıkar kan. Zaten millet yan baktın diye birbirini silahlarla tarıyor. Öyle bir şeyi düşünemiyorum bile.

ŞARKI SÖYLEREK KORONA TESTİ…

     Çeşit çeşit koronavirüs testleri ortaya çıkıyor. Bunlardan biri de Holandalı bir mucitten gelmiş. Peter van Wees denen mucit, çığlık attırarak insanların pozitif ve negatif olduklarını tespit eden bir mekanizma yapmış. Telefon kulübesi gibi bir yere girip, çığlık atıyorsun ya da şarkı söylüyorsun. Ağızdan çıkan parçacıklardan da testin yapılıyor bu kadar. Siz hangi şarkıyı söylerdiniz peki?

YORUM YAPMAM DA OKUMAM DA…

     Bunca zamandır YouTube videoları izliyorum. Ama birine olsun yorum yapmışlığım yoktur. Bununla da kalmayıp ayrıca yapılan yorumları da okuma zahmeti göstermem. Hepsi bilinen, sıradan yorumlar. Bana değer katacak bir şey olduğuna inanmıyorum o yorumlarda.

9 yorum:

  1. Bence bundan sonra yasaklar tamamen kaldırılmalı. Yasaklarla olacak iş değil.

    Popodan korona testi, kolonoskopi gibi bir şey mi acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de hiç kapatılmasın artık. Herhalde burna sokulan çubukları o nazik yerle buluşturuyorlar :)

      Sil
  2. Haftaya ptesi yeni renkler açıklanınca geliyor yasaklar ki gelsin hakketigimiz bu

    YanıtlaSil
  3. Hocam başlık süper :-)) İlk cumartesi son cumartesi olacak gibi, vaka sayılarındaki artışı asıl haftaya göreceğiz. Belki bir cumartesi daha görürüz :-)) Uyku benimde yeni yazım :-)) Şu an okuyup geçtiğin yazıları 50 yaşından sonra (düzensiz uykuya devam hali olması durumunda) okuyup geçmeyeceğine, daha dikkatli inceleyeceğine emin olabilirsin :-)) test yöntemi için yorum yok :-))

    YanıtlaSil
  4. Baktım bir şey anlamıyorum. Ben de kapatıyorum hemen. Zamanımız değerli sonuçta.

    YanıtlaSil
  5. Daha keskin yasaklar gelecek hatta gelmeli bence. Hoş yasak dinleyen de yok gerçi ama...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha keskin yasak deme. Millet sinir krizi geçirir :)

      Sil