Powered By Blogger

30 Mart 2021 Salı

Cumartesi günleri için yeniden sokağa çıkma yasağı...

     Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı. Artık cumartesi günleri de yasak. Türkiye haritası neredeyse kırmızıya bürünmesinin ardından bu karar alındı. Ben daha bir cumartesi olsun dışarıya çıkamadan yasak geldi. İşe bak. Zaten birkaç haftaya Ramazan başlıyor. Ramazan’da da cumartesi ve pazar günleri sokağa çıkma yasağı var. Toplu iftar ve sahurlar zaten yasak. Doğal olarak. Lokantalar açık olacakmış ama sadece gel al hizmeti vereceklermiş. Yeni bir döneme giriyoruz. Hadi hayırlısı.

Cumartesi yasakları
foto kaynak: unsplash.com


OYUNU SİLDİM…

     Daha önceki yazımda Kafa Topu oyununu indirdiği ve oynamaya başladığımı söylemiştim. Bugün yine sildim. Çünkü oyun bağımlılık yapıyor ve telefonun ömrünü kısaltıyor gibime geliyor. Zaten gün boyu internet açık. Bir de oyundan telefona zarar gelmesin.

KİTAPLARINI BİR TÜRLÜ BEĞENEMEDİM…

     Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın, Mürebbiye kitabını okumaya başladım. Bu kitabı da beni sarmadı. Daha önce bir kitabını daha okumaya başlamış, onu da yarıda bırakmıştım. Bir türlü yıldızım barışmadı kitaplarıyla. Bir şeyler eksik veya fazla, kitaplarında. Galiba başka bir kitaba geçeceğim.

BONUS YAZI: Dan Brown’un Cehennem kitabı ve İstanbul…

RAMAZAN’DA YASAKLAR DELİNİR Mİ?

     Yasaklar açıklandıktan sonra haber kanallarında, açıklanan yeni yasaklar üzerine konuşuluyordu. Habertürk’teki bir kadın doktorumuz, Ramazan ayında iftar ve sahur için kimselere gitmememiz gerektiğini söyledi. Ama bir yandan da bu tür ziyaretlerin, yasakların delinerek nasıl yapılacağına dair örnekler de vermiş oldu. Aynı apartmanda iftara veya sahura gitmeler. İftara gidip, sahuru da yapıp sabah 05:00’ten sonra eve dönmeler, verdiği örneklerdi. Peki bizim millet bunları yapar mı? Yapar.

BONUS YAZI: “Hocam bende korona var, oruç tutabilir miyim?”

KAHVALTI ZAMANI TELEVİZYONDA NE VAR DERSEN?

     Sabahları Tv8’de Türk filmleri oluyor. Sabah 8-9 arası kahvaltı zamanımızdır. O sırada televizyonu zaplarken denk geldik. Her zaman iyi filmler olmayabiliyor. Ama mesela iki tane romantik komediye denk gelmiştik. Ve izlemediğimiz filmlerdi. Bırakın izlemeyi, ilk defa haberimizin olduğu filmler. O saat için güzel bir alternatif oluyor. Bilginize.

SON GÜNLERİN POPÜLER KELİMELERİ…

     Kim derdi ki gün gelecek ve Lebaleb kelimesi ülkenin gündemine oturacak. Ya da pudra şekeri. Sosyal medyada her yerde bu iki kelime var.

15 yorum:

  1. Kitaplarda eksik yada fazla :)))
    Böyle büyük yazarların kitaplarını bu şekilde eleştirmeyi doğru bulmuyorum açıkçası , sana uygun olmayabilir, tarzın olmayabilir, zaman olarak şu an uygun olmayabilirsin belki ama kitapta sorun var demek bence şık olmuyor ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben böyle yazdım diye Hüseyin Rahmi’nin değeri mi eksilir zannediyorsun. Ben beğenmedim diyorum sadece.

      Sil
  2. Bir de "Yatay çekim" var dilimize kazandırdıkları :)
    ben de hiçbir cumartesi çıkmadan bitti ya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yatay çekimi senden duydum :) Onu kaçırmışım.

      Sil
  3. yasaklar artsa da çabuk bitse şu pandemi, covid oruç tutmucak yicek bizi ramazanda :)

    YanıtlaSil
  4. Hocam bende de block puzzle var, rekorum çok yüksek, o yüzden kıyıpta silemiyorum oyunu :-))

    YanıtlaSil
  5. Güzel bir iç dökme, teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  6. Roman okumayı bence denemelisin.

    YanıtlaSil
  7. Markete çıkmak ayağına millet çatır çatır gezdi :)

    YanıtlaSil
  8. Sahi, hiç çıkamadın mı cumartesi günü? epey sinirlenirdin, iyi olmuş. Bizim komşulardan geçen pazar doğum günü kutlayan vardı. Dünya kadar da arkadaşını çağırmış. Bir daha görürsem şikayet edeceğim...

    YanıtlaSil