Powered By Blogger

22 Mayıs 2020 Cuma

Bu koskoca evrende sadece bizim olmamız çok çılgınca bir şey değil mi?


     Uzayda sadece canlı olarak bizim yaşamamız çılgınca bir şey değil mi? Uzayda bilmem kaç tane galaksi ve o galaksilerde de bilmem kaç tane gezegen var. Uçsuz bucaksız bir evren. Ve bu evrenin daha göremediğimiz yerleri var. Ve bu koskoca evrende yalnızız. Sizce de çok çılgınca bir durum değil mi bu?

8 yorum:

  1. Bizden başkaları muhakkak vardır. Şimdiki teknolojiyle göremiyoruz sadece.

    YanıtlaSil
  2. Biraz ciddi olabilir ama şöyleydi bir zamanlar 2 trilyon galaksi olduğu biliniyor ama tam sayı yok çünkü hâlâ bulunamayan galaksilerin varlığını düşünüyorlar. Evrende galaksi varlığı ise galasinin parlaklığından anlaşılıyor. Her galakside 200 milyar yıldız olduğu varsayılıyor(daha fazla olan galaksiler mevcut.) Yani yıldız sayısı bir sekstilyon sayı oluyor.(milyar-milyon-katrilyon-kentilyon ve sekstilyon) Hatta biri hesapladığına göre evrendeki yıldız sayısı dünyadaki kum tanelerinin sayısından fazladır. Bir galakside de dünya ile yakın boyda 17 milyar gezegen bulunabiliyor. Evrendeki yalnızlık ise çoklu evren teorisi ve paralel evren teorilerinde söyleniyor. Başka evrenlerde başka bizlerin olduğu bir hipotez(HİPOTEZ). Yani bizim bildiğimiz gibi galaksiye giren her şey kaybolmuyor bir çıkış var. Bilgininde zekatı vardır arkadaşlar neyse benim de kafama takılıyor arada. Bir çok insan aynı anda yaşıyoruz ama hiç göremediğimiz yüzler var. Bir günde ortalama olarak kaç insanla karşılaşıyoruz ama tanımıyoruz. Aynı kökenden değiliz, aynı dili konuşmuyoruz ama aynı evrende aynı şeyleri yaşıyoruz fakat birbirimizin varlığından haberimiz yok vallahi evren garip.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen baya baya bu konuda bilgilisin.

      Sil
    2. Aslında çok değil ama uzay beni heyecanlandırır severim. Bu arada kalsın bir yerde 27 Mayıs'ta ilk kez özel bir şirket uzaya insan yolluyor.(inşallah) Bir ay öncede starlink uyduları gönderilmişti. Kimden bahsettiğimi anlamışsınızdır belki. Bu tarz uzay haberleri bizim ülkede pek haber yapılmıyor maalesef, belki yazarsın.

      Sil
    3. Elon Musk doğru anlamış mıyım :)

      Sil