Powered By Blogger

6 Mayıs 2020 Çarşamba

YKS ne zamandı ne zaman alındı?

     YKS ne zamandı ne zamana alındı? Cumhurbaşkanı Erdoğan sınavın haziran ayına alınmasını açıklamasından sonra yer yerinden oynadı. Sınava girecekler bu durumdan hiç hoşnut olmamışlardı. Çünkü sınav erkene çekilmişti. Ama hiçbir haberde de sınavın ne kadar erkene çekildiği, ne zaman  yapılacaktı da haziran ayına alındığına dair bir ayrıntı yoktu. Bende bunu merak ettim ve Google’dan araştırdım. 

YKS ne zaman 2020
foto kaynak: sporx.com

     Olayın vehametini işte o zaman anladım. Okuduğum habere göre bu sene sınavın tarihi ikinci kere değiştirilmiş. Önce Temmuz ayına alınmış sonra tekrar Haziran ayına çekilmiş. Öğrencilerin nasıl bir ruh haline büründüğünü bir düşünsenize. Son alınan karar göre YKS 27-28 Haziran 2020 tarihinde yapılacak. Sınava girecek herkese başarılar dilerim.


6 yorum:

  1. Koronadan sonra her türlü takvim alt üst oldu. Yks sınavı ile ilgili tarihi hatırlatmanız güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  2. Seneye bende gireceğim ama darısı başıma diyemiyorum kesinlikle :( Allah güç kuvvet versin bu sene gireceklere

    YanıtlaSil
  3. Bir tek coğrafya değil sınavda bir kaderdir sanırım. Yaptığımız iftar boğazımıza dizildi. Bir kaçı hırslandı bir kaçı da ağladı haber karşısında. Tüm yksye gireceklere verilsede karar herkes aynı değil ağlama diyemiyorsun. Konularım tam değil diyenimiz de var bütün konuları bitiren de. Deneme yapan da var, deneme alamamış olan da. Her sabah yeni bir güneş doğuyor ama bir de öğrenciye sor. Her sabah yeni bir stres,yeni bir yük, üst üste eklenen korku, stres, endişe ve kaygı demek. Ne yapacağını bilmeyenleri daha da yoruyor. Bir çoğu çalışmayı bırakmıştı veya az çalışıyordu şimdi o çalışmaların iki üç katı çalışma lazım. Bir de aile beklentileri var tabii. Bu psikolojiyi unutabilecek bir öğrenci tanımıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir tek coğrafya değil sınavda bir kaderdir sanırım. Sen çok iyi tespitler yapmaya başladın ha :)

      Sil