Powered By Blogger

14 Temmuz 2023 Cuma

TRT 1'in reklamsız dizi yayınlaması...

TRT 1’de, Benim Güzel Ailem ve Kendi Düşen Ağlamaz dizilerini izliyoruz. Diziler bir başlıyor, reklamsız gidiyor. Artık sıkılıyor insan. Sonra bir reklama giriyor. En az 20 dakika reklam. Yani bir ayarı yok. 

Diğer kanallar yeni başlayan dizilerin ilk bölümlerini reklamsız yayınlıyorlar tamam. Ama TRT 1, bu reklamsız dizi yayınlama olayını dizinin diğer bölümlerinde de uygulamaya kalktı. Bu iki dizi ne kadar güzelse, yapılan bu uygulama da bir o kadar kötü ve rahatsız edici. 

Bir an evvel bu duruma bir el atılmalı. Tamam, reklamı kimse sevmez. Ama reklamsız da olmaz. İnsan belli bir noktaya kadar konsantre izleyebilir. Sonradan algısı düşer ve sıkılır. Yani sevdiğimiz bir dizi olsa bile yine de sıkılırız.

18 yorum:

  1. Bence burada iki konu var. Birincisi TRT zaten bizden dünya kadar vergi alıyor, reklamsız olması gerekir. İkincisi ise dizi sürelerinin uzunluğu. Zaten reklam almayacaksa gereksiz boş diyaloglarla dizileri neden uzatırlar? Eskiden olduğu gibi veya platformlardaki gibi en fazla 60 dk olsa diziler ne güzel olur. Yazar gözüyle bakarsak hangi senarist her hafta 150 dk sıkıcı olmayan senaryo ve diyalog yazabilir ki! Umarım süre işine el atarlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence TRT, vergiler yokmuş gibi hareket edip, öyle yapımlar yapmalı. Öteki türlü vergiler çarçur edilebiliyor çünkü. 60 dakikalık dizi olayına aslında TRT'nin öncülük etmesi lazım.

      Sil
  2. Ben tv den değil de, internetten izlediğim için her şeyi algılayamıyorum tabii bu bahsettiğin sorunu. :))

    YanıtlaSil
  3. Trt 1 pek izlemiyorum. Artık zaten tv'den sadece masterchef (tamam onun da modası geçti ama izleniyor yine :), bir de haber izliyorum. Trt'nin Kendi Düşen Ağlamaz'ı da fena değil gibi ama tekrarına denk gelirsem falan bakıyorum. O yüzden bu reklam olayını bilmiyorum. Yine de inanırım, böyle şeyler yapabiliyorlar. İnsanın izleyeceği de kaçıyor böyle olunca.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dizi süreleri uzun olunca reklam arası iyi oluyor aslında. İnsan çayını tazeliyor, tuvalete gidiyor, yanındakiyle iki muhabbet ediyor :)

      Sil
  4. İyi ki tabii geldi de, dizi süreleri biraz olsun kısaldı.

    YanıtlaSil
  5. dönence ve ya çok seversen dizilerine başladım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkisini de izledim. Ama devam ederler mi bilemedim Deep :)

      Sil
  6. Hayat bir denge değil mi zaten Ahbap

    YanıtlaSil
  7. Eğlenceli ve güzel reklamlar oluyor. Ama suyu çıkarılmamalı Ahbap :)

    YanıtlaSil
  8. Reklamsız izlemeyi daha çok seviyorum:) İnternetten 2 saat aralıksız film izlediğim için benim için problem olmuyor:) Ama tabii herkes benim gibi değil o da ayrı konu:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Reklamsız dizi de sıkıyor beni :) İlla benim bünye bir ara istiyor :)

      Sil
  9. Ayy ben reklamlardan öyle bunalıyorum ki netten izliyorum TV den izleyemiyorum. 🙈

    YanıtlaSil