Powered By Blogger

15 Temmuz 2023 Cumartesi

Elon Musk, Twitter'da ne yapmak istiyor?

Gün geçmesin ki Elon Musk’ın, Twitter ile ilgili alacağı yeni bir kararı duymuş olmayalım. Son gelen haberlere göre Twitter Blue abonesi olmayanlar, kendisini takip etmeyen kimseye mesaj atamayacakmış. 

Gün geçtikte çemberi daraltıyor Elon. Gün gelecek ve para vermeden Twitter’ı kullanamayacağız. Adamın hedefi bu, yaptıklarına bakacak olursak. 

“Az da olsa bana para vereceksiniz” diyor. “Yoksa size Twitter aleminde adım attırmam” diyor. Eğer gün gelip öyle bir şey olursa Twitter kullanmayı bırakırım. 

Alternatif platformlara yönelirim. Mesela daha geçtiğimiz günlerde hayatımıza giren Threads var. Bu uygulama da belki gün gelip paralı olacak. Ama o zamana kadar seneler geçer. Kim bilir Twitter benzeri kaç uygulama daha çıkar?

19 yorum:

  1. Aktif olarak twitter kullanmayı bırakalı çok olmuştu da birkaç ay önce hesabımı da sildim. İyi de yapmışım, nazı hiç çekilmezmiş bu ne :)

    YanıtlaSil
  2. Nihayetinde ticari bir uygulama bu. Gerçeği söylemek gerekirse elimizde bir fırsat olsa, abonelikli blog sistemine geçen bloggerlar olabiliriz, Cem :) Öte yandan, bir zamanlar "x app" gibi bir uygulama için çalıştığını öğrendiğim bir video izlemiştim. Barış Özcan bahsetmişti. "Her şeyin uygulaması" İleride belki de böyle bir düşünceye gidecek adımlar atıyor olabilir.

    Threads için ise şunu söyleyeyim. Garip, dört duvar arasına sıkıştırılmış ve bir pencereden geçen trafiği seyrediyormuşsun gibi. Ya da instagram yorumlarını okuyormuşsun gibi. Bilemedim. İyi ki buralar var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paralı Blogger işine mi girsek Selimhan :) Threads'ın popülerliği düştü gibi sanki.

      Sil
    2. Ben kolları sıvıyorum o zaman :)

      Sil
    3. Blogları paralı yapsak okuyan olur mu gerçekten? Mevcut hâliyle bile millet okumaktan acizken para verip de okuyanı nereden bulacağız? 😂

      Sil
    4. İşin şakası tabi :) Para verip kim okur ki?

      Sil
  3. Kesinlikle aynı fikirdeyim.
    Bu arada dün insta hikayede yayınladığın blog yazısı bir başka blog mu? Burda aradım o yazıyı bulamadım. :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, o blog daha bir relaks takıldığım bir blog Momentos :)

      Sil
  4. twitter a çok alıştık yaa olmasıın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, Musk gelmeden Twitter'da böyle bir şeyler yoktu ya :)

      Sil
  5. Twitter'da seneler önce hesabım vardı, bayağı aktif kullanıyordum ama sonra kapattım bir anda bazı sebeplerden dolayı. Bir daha da hesap açmak istemedim:) İnstagramı seviyorum ve aktif kullanıyorum bayağı:)))

    YanıtlaSil
  6. Şimdiye kadar hiç Twitter kullanmadım asla beni çeken bir mecra değil.

    YanıtlaSil