Powered By Blogger

10 Temmuz 2023 Pazartesi

Ahmet Ümit'in kısa polisiye hikayeleri...

Ahmet Ümit’in, Şeytan Ayrıntıda Gizlidir kitabını okuyorum. Kısa kısa hikayelerden oluşan bir kitap. 5-6 sayfada olayı anlıyoruz ve hemen katile ulaşıyoruz. 10-12 sayfalık hikayeler de var tabi. 

“10 sayfalık polisiye hikaye mi olur ya?” demiştin ilk. Ama sonra hikayeleri okudukça olduğunu gördüm. Şimdi de diyorum ki, “Sadece bir polisiye olay için 150-200 sayfa okunur mu?” diyorum. Anlayacağınız bu kısa hikayeler kolaycılığa alıştırıyorlar beni. 

10 sayfada hemen katili buluyorsunuz. Bu arada Ahmet Ümit okumayı özlemişim. Bir ara sıkılmıştım. Bu kitaptan sonra da okumadığım kitaplarından birini alacağım okumak için. 

Hikayeleri okurken insana basit geliyor. “Ben de yazabilir miyim acaba?” diyorsunuz ama boşuna. O 10 sayfalık hikayenin altında yılların yazarlık birikimi var ne de olsa.

14 yorum:

  1. Bence kısa yazmak daha zor :)

    YanıtlaSil
  2. Hiç polisiye kısa öykü okumamıştım. Bence uzun kitapların tadı ayrı oluyordur. :)

    YanıtlaSil
  3. Ahmet Ümit'in kitapları güzeldir. Bir Aşk Masalı kitabını pek sevemedim sadece. :)
    İyi okumalar size...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kitapta yeni bir şey denemiş. Kendi çizgisinin dışına çıkmış. Polisiye yazan Ahmet Ümit'i okumaya devam :) Çok teşekkürler yorumunuz için :)

      Sil
  4. keyif alıyorsan okurken iyi bişi tabiii :)

    YanıtlaSil
  5. Kitap okumayı bir dene belki seversin ahbap :)

    YanıtlaSil
  6. Merak ettim şimdi öykü çok severim. ✌🏻

    YanıtlaSil
  7. Yazarın Bir Aşk Masalı kitabını almıştım çok merak ettiğim için, henüz okumadım. Yazarın kalemini sever miyim bilmiyorum? Okuyunca karar vereceğim:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşk Masalı, yazarla tanışmak için yanlış bir kitap :) Çünkü o tarzının dışında bir kitap. Onun asıl alanı polisiyedir. O tarz kitaplarından başla bence :)

      Sil