Ahmet Ümit’in, Şeytan Ayrıntıda Gizlidir kitabını okuyorum. Kısa kısa hikayelerden oluşan bir kitap. 5-6 sayfada olayı anlıyoruz ve hemen katile ulaşıyoruz. 10-12 sayfalık hikayeler de var tabi.
“10 sayfalık polisiye hikaye mi olur ya?” demiştin ilk. Ama sonra hikayeleri okudukça olduğunu gördüm. Şimdi de diyorum ki, “Sadece bir polisiye olay için 150-200 sayfa okunur mu?” diyorum. Anlayacağınız bu kısa hikayeler kolaycılığa alıştırıyorlar beni.
10 sayfada hemen katili buluyorsunuz. Bu arada Ahmet Ümit okumayı özlemişim. Bir ara sıkılmıştım. Bu kitaptan sonra da okumadığım kitaplarından birini alacağım okumak için.
Hikayeleri okurken insana basit geliyor. “Ben de yazabilir miyim acaba?” diyorsunuz ama boşuna. O 10 sayfalık hikayenin altında yılların yazarlık birikimi var ne de olsa.
Bence kısa yazmak daha zor :)
YanıtlaSilBence de :)
SilHiç polisiye kısa öykü okumamıştım. Bence uzun kitapların tadı ayrı oluyordur. :)
YanıtlaSilO zaman bu deneyimi yaşamalısın :)
SilAhmet Ümit'in kitapları güzeldir. Bir Aşk Masalı kitabını pek sevemedim sadece. :)
YanıtlaSilİyi okumalar size...
O kitapta yeni bir şey denemiş. Kendi çizgisinin dışına çıkmış. Polisiye yazan Ahmet Ümit'i okumaya devam :) Çok teşekkürler yorumunuz için :)
Silkeyif alıyorsan okurken iyi bişi tabiii :)
YanıtlaSilEvet, keyif alıyorum Deep :)
SilO zaman denemelisin okumayı ahbap :)
SilKitap okumayı bir dene belki seversin ahbap :)
YanıtlaSilMerak ettim şimdi öykü çok severim. ✌🏻
YanıtlaSilMuhakkak okumalısın :)
SilYazarın Bir Aşk Masalı kitabını almıştım çok merak ettiğim için, henüz okumadım. Yazarın kalemini sever miyim bilmiyorum? Okuyunca karar vereceğim:)))
YanıtlaSilAşk Masalı, yazarla tanışmak için yanlış bir kitap :) Çünkü o tarzının dışında bir kitap. Onun asıl alanı polisiyedir. O tarz kitaplarından başla bence :)
Sil