Powered By Blogger

13 Temmuz 2023 Perşembe

Celal Şengör'e ilahi söyletmişler...

Son günlerde Twitter’da yeni bir akım başladı. Yapay zeka ile olmadık kişilere olmadık şeyleri okutuyorlar. Mesela Şenol Güneş ile Ümt Özdağ’a, Anlayamazsın şarkısını okutmuşlar. Yapay zeka kişilerin seslerini kullanarak şarkı yapıyor. Sanki gerçekten onlar söylemişler gibi. 

Bu akşam da Celal Şengör’ü gördüm. İlahi okutmuşlar adama. Bismillah ilahisini. Yapay zeka baya da benzetiyor sesi. Kendisi bunu görse ne derdi acaba? Çok iyi mizah. Nereden geliyor akıllarına böyle şeyler. 

Birkaç arkadaşıma hemen attım bunu. “Bakın bakın Celal Şengör’e ilahi söyletmişler” diye. Böyle makara şeyleri severim. İnce düşünülüp yapılan mizahı daha da çok severim. 

Yapay zekayı eşeledikçe daha neler çıkacak bakalım. Heyecanla bekliyorum. Mizah açısından bekliyorum yani. Mizahta nasıl kullanacaklar yapay zekayı diye.

17 yorum:

  1. Aslında korkutucu. Şimdi yine dikkatli bakınca anlaşılıyor da ileride, hatta şimdi bile belki, daha da farklı boyutlara varabilir bu durum. Tabi böyle ilginç şeyler de yapılabiliyor tehlikeli olmayan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle komik şeylerin dışındaki durumlar gerçekten tedirgin edici. Buna nasıl bir çözüm bulabilirler bilmiyorum.

      Sil
  2. Bir zamanlar Google çeviride modaydı, Kelime-i Şehadet getirtmek.

    YanıtlaSil
  3. pekii izleyim bakayıms :)

    YanıtlaSil
  4. Yapay zekayı çok daha korkunç yerlerde kullanmayı keşfedecekleri andan çok korkuyorum. Mesela bankalarda sesle güvenlik teyidi alınırken falan...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte bu dediğin gerçekten kargaşa çıkarır.

      Sil
  5. Aslında komik yönü var ama o kadar cahil insan var ki, yapay zekanın yayınlarını gerçek sanabilecek insanlar mevcut maalesef :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen, gerçek sananlar muhakkak vardır Momentos :)

      Sil
  6. Celal dedeme çok güldüm ya :) davasını açmış ama yapanlara. Bu arada ümit özdağın anlayamazsın şarkısı favorim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama çok iyi söylemiş ilahiyi. Yapsa yapabilirmiş :) Celal'e de söyletmişler Anlayamazsın şarkısını. O da güzel olmuş :)

      Sil
  7. Tiktok'da böyle bir şey olduğunu bilmiyordum Ahbap, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  8. Yapay zeka beni korkutuyor, ilerisi için kötü olacak gibi geliyor:(

    YanıtlaSil