Powered By Blogger

23 Nisan 2021 Cuma

Bu 23 Nisan'da da evdeyiz...

     Yarın 23 Nisan. Yarın dememe aldırmayın. Siz bu yazıyı 23 Nisan’da okuyacaksınız. Ben akşamdan yazıyorum. Bu sene de koronavirüs nedeniyle yine yasaklı. Yine evlerde kutlayacağız. Bu akşam haberlerde gördüm. Aileler bayrak ve süs eşyaları almışlar. Umarım gelecek 23 Nisan’ı sokaklarda kutlarız.

BU KİTAP BENİ SARDI…

     Kahire Modern kitabı baya sardı beni. Bu akşam, “Dur şu sayfayı da okuyayım, yok şu bölümü de bitireyim” derken baya okumuşum. Kitabı hafta sonuna yayıp, keyfini çıkara çıkara okumak istiyorum. Tabi ilerleyen sayfalarda da bu şekilde devam ederse.

HAFTA SONLARI TAM KAPANMA OLMALI…

      Hürriyet’te yazan Deniz Sipahi, “Bari hafta sonları tam kapanma olsun” diye yazmış. Bence de. Kimse sokağa çıkmamalı. Herkes ekmeğini, alışverişini hafta içi yapıp hafta sonu evde oturmalı. Kimse ekmeği bahane edip sokağa çıkmamalı.

İKİNCİ TOSUNCUK VAKASI MI?

     Bugün Türkiye’nin gündemi Thodex’ti. Kripto para borsası olan Thodex’in sahibi milletin parasını alıp yurt dışına kaçmış. İkinci tosuncuk vakası olarak adlandırıldı bu durum. Ama şirketin sahibi olan Faruk Fatih Özer, Türkiye’ye döneceğine dair açıklama yaptı. Bakalım dönecek mi?

ONUN GİBİ KÖŞE YAZILARI YAZMAYA ÇALIŞIRDIM…

     Gazeteci Selahattin Duman hayatını kaybetmiş. Sağlık sorunları nedeniyle, covid değil yani. Bundan yıllar önce köşe yazılarını Vatan gazetesinde okurdum. Uzun uzun yazardı yazılarını. Ve mizahi bir dille yazardı. Bir ara onun gibi yazmaya özenmiştim. Hey gidi günler.

EURO 10 LİRA…

     Öğlenleyin takip ettiğim Bundle uygulamasından bildirim geldi. Euro 10 lira, Dolar 8,31 oldu diye. Hemen televizyonlara baktım. Muhalif kanallar dahil kimse Euro’nun 10 lira olmasında bahsetmiyordu. Belki de ben denk gelmedim. Sonra yine 10’un altına düşmüştü. Şimdi tekrar baktım. Gecenin yarısında. Euro yine 10 lira yazıyor. Dolar ise 8,32. Bununla ilgili Twitter’da bir tanesi, “Euro 10 lira oldu. İyi açıdan bakarsak hesaplama yaparken zorlanmayacağız” yazmış.

DEVAMLI KİTAP PAYLAŞIMLARI…

     Ece Üner’in İnstagram hesabını takip etmeye başladım. Devamlı yeni çıkan kitabını hikaye olarak paylaşıyor. Tamam, anladık kitabın çıktı. Ama bu kadar da reklama boğulmaz ki bir hesap. Biraz da kendinden bir şeyler paylaş.

5 yorum:

  1. Thodexi duyduğumda çok şaşırmıştım,demekki böyle şeylerde olabiliyormuş..🤔

    YanıtlaSil
  2. 23 Nisan'da dışarı çıkamadık ama sağolsun Belediye ve Emniyet Müdürlüğü bizlere akşama kadar bir sürü görsel şölen sundu hocam:-) Bu kripto paranın bizim ülkemizde patlayacağı belliydi, kısa yoldan, emek harcamadan zengin olmak isteyen insan sayısı çok olunca, bunu değerlendirecek açık gözler de eksik olmaz:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz millet olarak kısa yoldan para bulmanın hastasıyız hocam :)

      Sil
  3. Bir kutu meyve suyuyla dolaşanlarla dolu :) Bu çok iyiydi :)

    YanıtlaSil