Powered By Blogger

18 Nisan 2021 Pazar

Hercai ne demek?

     Hercai ne demek? Atv’de yayınlanan Hercai adlı bir dizi var. Bu diziyi devamlı görürüm ama bir kere olsun Hercai kelimesinin ne anlama geldiğini araştırmadım. Bu akşam dizinin fragmanını görünce anlamını öğrenmek istedim. Sonradan düşününce şarkıcı Çelik’in de Hercai adında bir şarkısı olduğunu hatırladım. Benim çok sevdiğim şarkılarından biridir. Ama o zamanlar bile bu kelimenin ne anlama geldiğini merak etmemişim. Bazen çok meraksız oluyorum. Nasıl bu kadar meraksız oluyorum şaşırıyorum bazen.

HERCAİ NE ANLAMA GELİYOR?

     Hercai kelimesinin ne anlama geldiğine dönersek tekrar. Hiçbir şeyde kararlı olmayanmış. Bu benim. Kararsızımdır. Bir dalda durmayanmış. Yok, bu ben değilim. Bir işi sonuna kadar götüremeyen demekmiş. Bak bu da ben olabilirim. Ve son olarak da aşkta bağlılığı bulunmayan kimseymiş.

7 yorum:

  1. Ne hercaiyim, ne değilim o zaman ..

    YanıtlaSil
  2. :-)) Alemsin Hocam:-) Yalnız bazı konularda merak ediyor olmama rağmen ısrarla ama ısrarla bakmamak bende de var:-)) Neden acaba?

    YanıtlaSil
  3. İlginç anlamları olan bir kelime, dizisi de öyle. Gördüğüm an değiştirmeme yetecek kadar ilginç bir dizi. Hiç bakmamanız isabet olmuş.

    YanıtlaSil
  4. Sen de benim gibisin. Tarzımız değil :) Yorumun için ben teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil