Powered By Blogger

26 Mart 2021 Cuma

Yazar olmak için bunu yapar mıydınız?

     Yazarlık için neleri göze alabilirsin? Yazma hevesin ne kadar? Mesela yazar olmak uğruna, senin yerine eşinin çalışmasını ve evi onun geçindirmesini göze alabilir misin? Stephen King bunu göze almış işte. Kendisi, daha ünlü bir yazar değilken ve evde romanlarını yazarken, eşi çalışmış ve evi geçindirmiş. O kadına da gerçekten helal olsun. Başarılı olup olmayacağı belli olmayan bir şeyde eşinin yanında durmuş.

BONUS YAZI: Hikaye yazabilirim zannetmiştim…

yazma hevesi
foto kaynak: unsplash.com


PANDEMİ EVLİSİ…

     Çok Güzel Hareketler’e katılan bir çift, “Biz pandemi evlisiyiz” dedi. Eser’in bu tanımlama çok hoşuna gitti. Ben de beğendim bu tanımlamayı. Yıllar sonra bile kendilerini öyle adlandıracaklar. “Biz pandemi evlisiyiz. O salgın döneminde evlenmiştik” diye.

BONUS YAZI: “Fazla masken var mı komşu?” dönemi…

SORUMLULUKLAR ÇOK AĞIR GELİYOR BİZLERE…

     Yine aynı çift evliliklerinden bahsettiler. Daha evlendikleri 5 ay olmasına rağmen şikayetçiydiler. İki taraf da evliliğin getirdiği sorumluluktan hoşnutsuzdu. Adam, taksici olduğunu ve elinde avucunda bir şey kalmadığını, devamlı eve, faturalara çalıştığını söyledi. Kadın, sevgiliyken  sadece saç/makyaj yapıp buluşmaya gittiğini, şimdi ise evin tüm sorumluluğunun üzerinde olduğunu söyledi. Bu çağın insanı olarak en çok kaçtığımız şeylerden biri de sorumluluk galiba. Bu arada kadın, “Sevgili olarak devam etseymişiz de olurmuş” dedi. Nasıl bir daraldılarsa her ikisi de. Biraz olsun içlerini döküp, rahatlamışlardır umarım.

SEVİLMEYİ BEKLEME…

     İnce işler adlı YouTube kanalında utangaçlığı yenmenin yolları anlatıldı. Orada ki önerilerden biri de: “Herkes tarafından sevilmeyi bekleme. Böyle bir şey olmaz. Herkes tarafından sevilemezsin. Sen içinden geleni yap. Yanında kalanlar senindir” deniyordu. Kendi kişiliğinden yeme diyordu işin özeti.

UYGUN ZAMANI BEKLEME…

     Bir başka öneri ise: Beklemeydi. Çıkma teklif etmek için en uygun zamanı bekleme. Biriyle ilişkin kötüyse onu düzeltmek için uygun zamanı bekleme. En uygun zaman şu andır. Git ve konuş.

2022’DE Mİ ELDEN GİDİYOR?

     Bill Gates yine koronavirüs bitişi için tarih vermiş. 2022’nin sonunda tamamen biteceğini söylemiş. 2021’i kurtarabilir miyiz derken 2022’de elimizden çıkmak üzere. Maskesiz ve mesafesiz, o rüya gibi günlere dönüşümüz hala bir muamma.

18 yorum:

  1. İnsan ister istemez yazarın evliliği ile pandemi evlilerini kıyaslıyor hocam :-)) Selamlar Bir tarafta büyük emek ve büyük fedakarlıklar, diğer tarafta kendi konfor alanını kaybettiğini düşünüp daralan bir çift..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç böyle düşünmemiştim. Olayı farklı yerden yakaladın hocam :)

      Sil
  2. 2022 mi :( Bu seneyi feda etmeye hazırlamıştım kendimi ama yok daha fazlası benim için çok zorlayıcı :/

    YanıtlaSil
  3. ben de 6 sene sürer diye duydum bu covit....

    YanıtlaSil
  4. Stephen Kingle ilgili bu bilgiyi bilmiyodum,gerçekten helal olsun.. Stephen Kingi beslemiş..Bill Gates geleceğin teorisyeni..😊

    YanıtlaSil
  5. Böyle bir eş dostlar başına :) Yorumun için çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  6. 2025 ölüm olur :) O tabiri bir yerden duydum ama hatırlamıyorum nerden :)

    YanıtlaSil
  7. Gerçek yazar olmak ,için tam zamanlı çalışıyor olmak gerektiğini bir kaç yazardan daha duydum. Kolay değil bir roman yazmak. gün içinde çalışıyor gibi mesai harcamak lazım. Ufak bir kurs almıştım roman yazmak ile ilgili. Meşakkatli işlerden.Tabi yeteneği kesin olacak, o kesin:)olmazsa olmaz.
    Eh evlilik boşuna fedakarlık ister demiyoruz, iyi düşünüp karar vermek lazım.

    YanıtlaSil
  8. bu sene de mi evdeyiz yani :)

    YanıtlaSil
  9. Che'nin şu sözü Stephen King'in durumunu ne de güzel anlatmış: "Sevgili dediğin güzelliğiyle seni kendine âşık eden değil, sana kendin olabilme şansını verendir."

    YanıtlaSil
  10. livaneli kitaplarından birini yazmak için yurt dışında kırsal bir ev kiralayıp aylarca yalnız kalmış. yazarlık, ciddi mesai istiyor hem ruhsal hem bedensel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her şeyin bir bedeli var. Dışardan göründüğü gibi hiç de kolay bir meslek değil yazarlık.

      Sil