Powered By Blogger

16 Mart 2021 Salı

Cumartesi günleri sokaklara çıkmaya devam...

     “Yasaklarla ilgili açıklama yapıldı mı?” dedim babama.  Kanal D’nin haberlerini izliyormuş o sırada, “Kanal D’de bir şey denmedi” dedi. “Baba onlar yayınlamaz. Sen Ntv’yi aç” dedim. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının sonuna gelmişti biz açtığımızda. Yasaklar aynı şekilde devam edecekmiş. Ve süreci gözlemlemeye devam edeceklerini söyledi. Neyse ki cumartesi günü dışarı çıkma imkanı var şimdilik. Hafta içi çalışıyorum çünkü.

sokağa çıkma yasağı
foto kaynak: unsplash.com


YÜRÜYÜŞÜ BENZİYOR GİBİ…

     Maraşlı’yı izledik Atv’de. İzlediğim birkaç diziden biri. Bizimkiler, Maraşlı’nın yürüyüşü hakkında birkaç şey söylediler. Sağ kol devamlı sabit, sol kol ise hareketli şekilde yürüyordu Maraşlı o sahnede. Bu yürüyüş tarzının aynı Putin’e benzediğini söylediler. O sahne özelinde hakikaten de benziyordu. Aslında ben de daha önce yürüyüşünü birine benzetmiştim ama kim olduğunu çıkaramamıştım bak. Demek ki Putin’miş o benzettiğim kişi.

BONUS YAZI: Benim için kişisel blog ne demek?

ÖLECEKLER YAKINLARINI MI GÖRÜRLER?

     Mahur vurulmuştu ve kan kaybediyordu. Tam o sırada ölmüş annesini gördü yanında. Ölümüne az kalan insanların genelde sevdiklerini gördükleri söylenir. Ben yaşamadım ama bu olayları yaşamış olanlardan dinledim. Bir de ölüme yakın insanlar üşüme hissederler. Mahur da, “Anne üşüyorum. Yoksa ben ölecek miyim?” dedi. Beynimize kodlanmış demek ki. Üşümek eşittir ölüm gibi olmuş.

SIKICI GELDİ BİRAZ…

     Maraşlı bittikten sonra kanal D’de Pek Yakında filmini gördüm televizyonu zaplarken. Anlattığı hikaye güzel ama biraz sıkıcı gibi sanki. İnsan hemen filme giremiyor gibi. Ya da filmde bir şey yok. Benim ruh halimden kaynaklanıyor. Daha önce izledim aslında. Yine denk gelince izlemek istedim. Beş on dakika izleyip kapattım sonra. Cem Yılmaz gerçekten bir sinema sevdalısı filmde oynadığı karakter Zafer gibi. Pek Yakında tarzı daha güzel işler yapacaktır gelecekte.

BONUS YAZI: Bazen hayatı çözdüğümü sanıyorum…

AŞILAMADAN ŞİMDİLİK KALDIRILAN AŞI…

     AstraZeneca aşıları patlamış. Yan etki yaptığı ortaya çıkmış. Ve bazı ülkeler patır patır bu aşımının kullanımını durdurmuşlar. Yetişkinlerde kanın pıhtılaşmasına neden oluyormuşn. Bu nedenle aşıyı durdurma kararı alınmış. Ama Dünya Sağlık Örgütü böyle bir şey olmadığını açıklamış. Tekrar bu aşıya dönülecek mi? Yoksa tamamen aşılamadan çıkarılacak mı belli değil. Beklemedeyiz.

 

10 yorum:

  1. maraşlı çok heyecanlı yaa, dün akşam izledim, en az iki kez daha tekrarını izlerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türk dizileriyle fazla aran yok sanıyordum Deep :)

      Sil
  2. Bizim aşımız gelmiş kararsızım

    YanıtlaSil
  3. Hocam yaş ve meslek grubu itibariyle benim aşı olabileceğime inancım şu an için yok:-) Ebeveynlerimiz için önemli olsa da çoktan yaptırdık aşıları, beklemekten öte yapılabilecek haberleri okumak aşı ile ilgili:-)

    YanıtlaSil
  4. tez zamanda aşılardan hastalıktan ve yasaklardan kurtulmak dileğiyle.bunaldık cidden.
    Maraşlı müdavimlerinden biriyim.

    YanıtlaSil
  5. Aşı deyince hala bir durup düşünüyorum ben :/

    YanıtlaSil