Powered By Blogger

14 Mart 2020 Cumartesi

Zorlama senaryonun ziyan ettiği bir dizi daha : Afili Aşk...


     Her zaman söylüyorum. Dizileri uzatınca dizi cıvıyor. Saçma sapan senaryolar çıkıyor ortaya. Zorlama senaryo oluyor. Türkiye’de şu şartlarda bir dizi için ideal uzunluk süresi 2 sezondur. Aslında o bile çok. Bir sezon yeterli. Bir sezonda kaç bölüm oluyorsa artık. 35-40 bölüme denk geliyor herhalde. 

     Daha hala bu işe uyanamayan yapımcılar var. Belki de uyandılar da işlerine gelmiyor. Zorlama senaryo nedeniyle ya da diziyi uzatacağız diye ziyan olan dizilerden biri de Afili Aşk

     Dizi, 38’inci bölümüyle beraber final yapacak. İlk başlarda çok güzeldi. İlgiyle izliyorduk. Ama bölümler geçtikte senaryo rayından çıkmaya başladı. Bende izlemeyi kestim. 

Afili Aşk kanal D
foto kaynak: kanald.com.tr
     Kanal D’de zaten diziyi önce cumartesiye, sonradan da perşembeye çekti. Zaten bir dizinin yayın günü değişiyorsa bilin ki reytinglerde düşüşe geçmiş demektir. 

     Afili Aşk’ın senaryosu her zaman tutan bir senaryodur. Zengin çocuk, fakir bir kızı sever. Kızın ailesine uyum sağlamaya çalışır. Ve ortaya komiklikler çıkar. 

     Sonuca gelirsek. Böyle güzel ama senaryonun cıvıklaşmadığı, uzatılmadığı dizilerin yeni yayın döneminde olması dileğiyle.

8 yorum:

  1. ayrılsak da beraberiz vardı önceden sonra birkaç tane daha dizi oldu benim için ülkemizde o kadar

    YanıtlaSil
  2. Muhtemelen 10 yıl kadar önce her akşam iki farklı dizi olurdu büyük televizyon kanallarında. Hem dizi süreleri daha kısaydı, hem de birer saatlik özetler yoktu. Sonra dizi süreleri uzadı, iki diziden tek diziye düşüldü. Sürdürülmesi mümkün olmayan bir yapı bana göre. Internet platformlarının kurduğu baskıyla yakın gelecekte televizyon için değişimin olması kaçınılmaz. Neşeli sevgilerle :)

    YanıtlaSil
  3. Hala bitmedi mi o dizi ya

    YanıtlaSil
  4. Kesinlikle katılıyorum, diziyi uzatma çabaları anlamsız! Tadında bırak, yeni konu, yeni kadro, yeni bir enerji ve senaryo ile gel..Böylece dizide hafızalarda iz bırakır ve güzel hatırlanır hiç olmazsa..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel hatırlanması biz izleyenler için önemli ama sanırım yapımcılar için önemli değil.

      Sil