Powered By Blogger

21 Mart 2020 Cumartesi

Hangi köşe yazarı gibi yazıyorum?


     Takip ettiğim köşe yazarları gibi yazmayı istemişimdir hep. Bu yazarların en başında Hıncal Uluç gelir. Sonradan buna Haşmet Babaoğlu’da eklenmiştir. Geçmişte hayata dair yazılar yazardı Babaoğlu. Şimdiki gibi siyaset yazmazdı. 

     Ve son yıllarda takip ettiğim köşe yazarları arasına Ahmet Hakan eklendi. Ve şimdi yazılarıma bakıyorum da. Galiba benim tarzım Ahmet Hakan’a benziyor. 

     Her konu hakkında kısa kısa yazıyor ya kendisi. Bende son günlerde öyle bir yol tutturdum. Hiç yazmamaktansa birkaç kelime yazayım da blog boş kalmasın diye bir iki paragraflık yazılar yazdım hep. 

     Ama son günlerde bu kısacık yazılarda istediğimi yansıtamadığımı düşünmeye başladım. O nedenle bir yazıda, o gün dikkatimi çeken konularda kısa kısa yazmaya başladım. 

     Gerçi benim ruh halim belli olmuyor. Şimdi böyle yazmaya karar veriyorum sonra tekrar bir paragraflık yazılarıma da dönebilirim. Şu an için son verdiği karar da her konudan kısa kısa yazmaya karar verim. 

     Ama yazılarım bir paragraflık olmayacak. Biraz olsun uzun olacak. Takip ettiğim tüm köşe yazarlarını karşılaştırdığımda şu an için Ahmet Hakan tarzı yazılar yazdığımı söyleyebilirim. Bakalım bu süreç ne kadar gidecek?

kim gibi yazıyorum?
foto kaynak: unsplash.com

KORONAVİRÜSÜ İYİLEŞTİREN İLAÇ DİYE REKLAM YAPARLAR MI?
     Türk filmleri yayınlayan uydu kanalları var ya. Hani yarım saat reklam yayınlayanlar. Sattıkları ürünlerin her türlü hastalığa iyi geldiğini söyleyenler. Ürünlerine o kadar güveniyorlar ki, başlarına bir iş gelmeyeceğini bilseler ölüme bile çare olacağını söyleyecekler. 

     Belki bunu da söyleyecekler ama zamanları var. Şimdi onlardan beklentim, sattıkları ürünlerin koronavirüse de iyi geldiğini söylemeleri. Sonuçta sattıkları ürünlerin iyi etmediği hastalık yok. Sizce de koronavirüsü geçirecek ilaç, krem vb. bulduk diye çıkarlar mı ortaya?

KORONAVİRÜS NASIL YAZILIR?
     Hakikaten soruyorum: “Koronavirüs nasıl yazılır?” Bitişik mi yazılır yoksa ayrı mı? Ben ilk başlarda ayrı yazıyordum. Sonra her yerde bitişik yazılmaya başlandığını görünce bende bitişik yazmaya karar verdim. 

     Ama medyaya da güvenmiyorum bu doğru yazım konusunda. Koca koca gazeteler de kelimeleri yanlış yazabiliyorlar. İnternette arattım bulamadım.  Hastalık yazımlarına baktım. Oradan da bir şey çıkaramadım. Siz biliyor musunuz peki?




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder