Powered By Blogger

21 Mart 2020 Cumartesi

İnanamayıp, koronavirüs salgınını gerçekten yaşıyor muyuz diye soruyorum kendime.


TÜKENMEZ KALEMLER BİR ZAMANLAR SARIYDI…    
     Eskiden tükenmez kalemlerin dışı hep sarı olurdu. Ama son zamanlarda bu durum değişti. Tükenmez kalemlerin dışı artık mavi renkte. Bu durum hiç sizin dikkatinizi çekti mi peki?

SORUYORUM KENDİME…
     Bu koronavirüsten dolayı tadımız tuzumuz kalmadı. Hafta sonları maçlarla geçerdi. Şimdi maçlar da yok. Zaman zaman düşünüyorum ve kendime soruyorum, “Bu yaşadığımız virüs muhabbeti gerçek mi?” diye.

SEYİRCİSİZ KOMEDİ PROGRAMI OLMUŞ MU?
     Çok Güzel Hareketler Bunlar 2, bu hafta yayınlanacak yeni bölümünde seyircisiz olacak. Virüsten dolayı. Fragmanında seyircisiz halini gördükten sonra şunu söyledim: “Nasıl ki maçlar seyircisiz tatsız tuzsuz oluyorsa, seyircisiz komedi programları da o kadar tatsız”

ANLIK HANGİ DİZİYE BAKIYORUM?
     Bir Cuma gecesini yaşıyoruz. Virüs nedeniyle Cuma namazı kılınmadı bugün. Yarın Miraç kandili. Virüs nedeniyle kandil içinde camilerde toplanılmayacak. Arka Sokaklar’a bakıyoruz. 23:49 geçiyor saat.

koronavirüs
foto kaynak: hurriyet.com.tr

ELMALI BİLGİSAYAR İSTİYORUM…
     İzlediğim dizilerde, Youtube videolarında dizüstü bilgisayarların hepsi Apple bilgisayarlar. Bilgisayarın arkasında beyaz beyaz elması gözüküyor. Elma demek, kalite demek. O elmalı dizüstü bilgisayardan almak istiyorum.

YALAN OLAN ALEYNA TİLKİ…
     Bir tane internet sitesi bir başlık atmış: “Aleyna Tilki, yeni şarkısıyla yalan oldu” diye. Bu başlık çok hoşuma gitti. Durumu çok iyi özetlemiş. Şarkının çıktığı 20 gün oluyor. Ve bu zamana kadar sadece 11 milyon izlenmiş. Yani o başlıktaki gibi, gerçekten bu şarkısı yalan olmuş. Bu arada şarkının adı da Yalan.

ANLIK KORONAVİRÜS SAYACI…
     Ruhi Çenet, Youtube kanalında koronavirüs  sayacı yayınlıyor canlı olarak. Türkiye ve İtalya’daki vaka sayısı karşılaştırması. Tüm dünyadaki vaka ve ölüm sayıları. Sayaca göre bizdeki ölüm sayısı 9’a çıkmış.

DUYAR KASMALAR…
     Olur olmaz milletin duyar kasmasından sıkıldım. Artık her şey yapay geliyor, o duyar kasmalar bile. Sıkılıyorum böyle tiplerden.

NE ÇOK DA VİRÜS ÜZERİNE YAZMIŞIM…
     Bir ara blogda yazdığım yazıları baktım. Virüs yazılarıyla dolmuş. Virüs hakkında aşırı yazı yazmışım. O yüzden direk virüs üzerine bir yazı yazmayı biraz erteledim.

KORONA GÜNLERİNDE AŞK…
     Kolera Günlerinde Aşk diye bir kitap var. Bu virüs muhabbetinden sonra kitabın ilk kelimesini değiştirip, virüse uyarladılar. Oldu mu sana korona günlerinde aşk diye.

10 yorum:

  1. Elmalı dizüstü bilgisayarlar pahalı olmalı..Duyar kasmayıda ilk defa senden öğrendim,nete baktım "kendini duyarlı gibi gösterenlere" deniyomuş,o konuda çok haklısın bence..😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, baya pahalı hem de :) Yapmacık duyar kasmalar beni kasıyor.

      Sil
  2. Umarı en az zarala bu işin içinden çıkarız.

    YanıtlaSil
  3. Kalemlerin renginin değişmesi piyasa ve pazar olarak görüyorum. Aleyna yorumunu iyi yapmışlar şarkının ismini duymuştum ama dinlemedim. Ruhi'nin açtığı sayaç güzel ama takip etmek isteyenler için Google da canlı harita yaptı ve coronavirus adına site açılarak başka bir canlı harita daha yapıldı. Bilgisayar konusu içimde yara... Elma ben o kadar sevemiyorum tercih de etmiyorum ama inşallah alırsın abi bir elmalı bilgisayar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neredeyse hepsine yorum yapmışsın. Vaktini ayırıp hepsini ayrı ayrı yorumladığın için çok teşekkür ederim. Kalemin renginin değişmesi yeni pazar stratejisi olabilir dediğin gibi. Aleyna'ya yorumu çok sevdim. Şarkıyı dinleyip birde şarkıyı yorumlaman da güzel olurdu aslında. Diğer haritalardan haberim yoktu. Sayende öğrendim. Bilgisayar konusunda baya şeyler yaşanmış demek ki. Çok teşekkürler umarım alırım.

      Sil
  4. gözle görünen bir panik var artık sokakta :)

    YanıtlaSil
  5. Herkes virüs konuşup yazınca etkileniyoruz sanırım allah yardımcımız olsun herkes duyarlı ve tedbirli olsun umarım elmalı pcnizde olsun :)

    YanıtlaSil