Powered By Blogger

28 Mart 2020 Cumartesi

Evde kalmaktan patladım diyenler de düşünülmeli...


     Evde kalanlar da düşünülmeli. Haberlerde bir adam gördüm. Evde kalmaktan patladığını, mecbur çıktığını söylüyordu. Demek ki böyle insanlarımız çok. Bu gibi insanlarımıza evde nasıl vakit geçirileceğine dair bir şeyler anlatılabilir belki. Her yaş grubuna özel bir kamu spotu yapılabilir mesela. Biraz onların açısından da bakmak lazım diye düşünüyorum.

Evde kal Türkiye
foto kaynak: trtspor.com.tr

İLGİMİ ÇEKMEYEN HABER: TRASNFER HABERLERİ…
     Artık futbolda transfer haberleri hiç dikkatimi çekmiyor. Biliyorum ki bu koronavirüs muhabbeti bitmeden futbola dönmek çok zor. Bırak futbolu hayata dönmek çok zor.

İNTERNET ALMAK İÇİN SIRAYA MI GİRDİK?
     İnternet satışları patlamış diyorlar. Virüs nedeniyle tüm öğrenciler evden takip etme zorunda kaldı dersleri. Bu nedenle internete yoğun bir talep varmış. Gerçi televizyondan da yayınlanıyor ya. Öğrenciler dışında yetişkinlerinde evde vakit geçirmek için internet aboneliğim talebi bulunuyorlarmış. Sonuç: İnternet satışları patlamış.

BOŞA AKITILAN SU…
     Virüs nedeniyle ellerimizi 20 saniye boyunca, bol köpüklü bir şekilde yıkamamız tavsiye ediliyor. Bu tavsiyenin yanında da ayrıca elleri kuruladıktan sonra, o selpakla çeşmeyi kapatmamız isteniyor. 

     Ama elimi kurulayıp çeşmeyi kapatıncaya kadar akan suya acıyorum. Bu nedenle hemen selpağı koparıp çeşmeyi kapatıp, o selpağı çöpe atıp ayrıca kurulanmak için başka bir selpak daha alıyorum. Bu sayede çeşmeden daha fazla suyun boşa akmasını engellemeye çalışıyorum.

BANA TAKILAN LAKAPLAR…
     Hayatınızda size takılan lakapları düşündünüz mü? Mesela bana Cemşit diyorlar. Aslında lar kısmı fazlalık. Şu an için sadece Anıl söylüyor. Lise zamanlarımda da söylerlerdi. 

     Ondan sonra bana NT derlerdi. O zaman bir internet firmasının çağrı merkezinde çalışıyordum. Ve müşterilerin arızaları için gönderdiğimiz ekiplere NT derlerdi. Bende çokça gönderdiğim için bana NT dediler. 

     Ortaokulda dalga geçmek içinde Cemile derlerdi. Çok sinirlenirdim öyle dediklerinde. Çocukluk işte. Bku söylediklerim lakap sınıfına giriyor mu bilmiyorum. Açıkçası bu bana söylenenler için ne diyeceğimi de bulamadım.

VİRÜSE İYİ GELEN BİR İLAÇ VAR MI?
     Bazı ilaçların koronavirüse iyi geldiğine dair bir takım iddialar var. Bu iddialar ne kadar doğru? Sağlık Bakanlığı’nın buna bir el atması lazım. Mesela demesi lazım ki: “Şu an hiçbir ilacın bu virüse karşı etkili olduğu saptanmamıştır.” Sizce de iyi olmaz mı böyle bir açıklama?

10 yorum:

  1. evde ne yapacaklarını da öğrensinler artık :) patlamış mısır var patlamış insan da olsun :) cemşit cemile ha haaa :)

    YanıtlaSil
  2. evde kalınca yapılacak o kadar çok iş varki şiir yazabilirsin blog okuyabilirsin

    YanıtlaSil
  3. İnsanlar kendi isteğiyle değil de tedbir amaçlı yani zorunlu olarak evde olduğu için sıkılıyor bence, yoksa bıraksan evde durup kimseyle görüşmek istemeyen onlarca kişi var. Aah o lakaplar ismimi unutan çoktur. Dönüp benim de bir ismim var ya hatırladın mı? diye soruyordum ismimle çağırana kadar da bakmazdım veya kimliğimde isim boşuna yazdırmışlar sanki ismim var derdim tabii bir aralar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yasak olana ilgi duyuyoruz hep nedense. Baya tepki koymuşsun zamanında lakabınla çağırılınca :)

      Sil
  4. Ailecek yaşayanlar ile evde tek başına yaşayanlar için Google teyzeye "ev oyunları" yazdığınızda özellikle de sağ tarafta satın alınabilecek çok sayıda ev oyunları ile ilgili oyunlar çıkıyor..İlgilenenlere tavsiye ederiz..🙂

    YanıtlaSil
  5. Sağlık çalışanlarının durumunu düşündükçe hiç şikayet edesim gelmiyor, sık sık kendimize hatırlatmalıyız bence :(

    YanıtlaSil