Powered By Blogger

12 Mart 2020 Perşembe

Çin'liler, koronavirüsten sonra hala her şeyi yiyorlar mıdır?

Çin'in yemek kültürü
foto kaynak: cnnturk.com

     Her şey Çin’in Wuhan kentindeki hayvan pazarında başladı. Oradan tüm dünyaya koronavirüs yayıldı. Ve Çin’den taa bize kadar geldi. Şimdi okullar, üniversiteler tatil edildi. Benim merak ettiğim şey şu: Bunca yaşanan ölümlerden sonra Wuhan’da o pazara giden Çin’liler hala her buldukları hayvanı yiyorlar mı? Peki ya Wuhan’ın dışındaki tüm Çin’de yeme kültürlerinde bir değişiklik olmuş mudur?

10 yorum:

  1. Bu virüsün Çin'in yeme kültürüyle alakası olmadığına dair birçok bilim adamı açıklamalarda bulundu bende öyle düşünüyorum biyolojik bir savaş bu ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kimisi salgın kimisi biyolojik virüs diyor. Net bir şey yok.

      Sil
  2. Tek merak eden ben değilmişim. Diğer şehirlerde yaşam nasıl acaba? Çok farklı komplo teoriler duydum ve gelen geldi gına geldii derken bize de geldi. Komplo teoriler ve korkuyla beraber yaşanan endişe,panikler olaylardan daha tehlikelidir. Yapacak bir şey yok geldi bize de, önlemini alıp hayata devam...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumu görünce sevindim. Tek merak eden ben değilmişim diye :) Aynen paniğe gerek yok. Tedbirini al ve yaşamaya devam et.

      Sil
  3. Evet yaa bak bunu ben de merak ediyorum😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç bu konu da haber de yapılmıyor ki öğrensek :)

      Sil
  4. Bir buçuk milyar insan var muhtemelen devam ediyorlardır aç kalmamak için

    YanıtlaSil
  5. Ademden bugüne dünya döngüsünde ne varsa sadece o oluyor...bir nevi tarihi tekerrür yani. Şöyle bir hafıza tazelersek Avrupa’yı kasıp kavuran kara veba ile daha önceleri ortaya çıkan ebola,sars,domuz gribi vs... kısacası anormal yaşamışlığımızın normalleştirilme süreci...kıtalar yaklaştı, nüfus çok hızlı arttı, kaynaklar aşırı tükeniyor ve insanoğlu buna nedense bir türlü çare bulamıyor. Dolayısıyla tabiat bir nevi kendisini bir çeşit mekanızmayla dengeliyor... (yahu ne felsefi açıklama oldu ya ben bile şaştım dediklerime 😂😂😂

    YanıtlaSil