Powered By Blogger

22 Mart 2020 Pazar

Bunca yaşanandan sonra sokağa çıkılmaz zannediyordum...


BUNDAN SONRA VİRÜS İLE İLGİLİ DAHA AZ YAZI YAZMAYI PLANLIYORDUM AMA…   
     Daha önceki yazılarımdan birinde koronavirüs ile ilgili çok yazı yazdığımı ama bundan sonra dikkat edip daha az yazı yazmayı planladığımı yazmıştım. Maalesef bu gerçekleşemeyecekmiş gibi. 

     Çünkü bu virüs hayatımızın her alanına girdi. Ve her yerde istisnasız her yerde ondan bahsediliyor. Virüsten kaçma ihtimalimiz yok gibi. Daha uzun bir süre blog yazılarımızda kendine yer bulacak gibi.

BUNCA UYARIDAN SONRA SOKAĞA ÇIKILMAZ ZANNEDİYORDUM…
     Türkiye’de hem vaka sayısı hem de ölüm sayısı yükselmeye başladı. Bu yaşananlardan sonra tüm Türkiye’yi yetkililer evde kalmaya davet ettiler. 

     Dünyada da yükselen bir trendi var virüsün. İtalya’daki ölü sayısı Çin’i geçti. Tüm bu haberleri de duymuşken evde kalma konusunda büyük başarı göstereceğimizi düşünüyordum. 

sokağa çıkmaya hala devam edenler
foto kaynak: haberturk.com

     Ama hiç de öyle olmadı. Dün cumartesiydi. İstanbul’da sanki hiçbir şey yaşanmamış gibi sokaktaydı millet. Özellikle yaşlılar. Milletin hiçbir şey olmamış gibi davranmasından sonra yeni bir karar daha alındı. 

     Buna göre cumartesi gece 24:00’den sonra 65 yaş üstü kişilerin evden çıkması yasaklandı. Bakalım bu yasak ne kadar etkili olacak göreceğiz. Ama bir söyleyeyim mi: Adım adım sokağa çıkma yasağına gidiyoruz gibi.

KORONAVİRÜS, ZENGİNLERİ ÖLDÜRDÜĞÜ İÇİN Mİ BU KADAR GÜNDEM OLUYOR?
     Yazının çoğunluğunu madem virüse ayırdım. Son konuyu da virüse ayırayım. Sosyal medyada paylaşılan bir şey var. Paylaşıma göre, virüsten ölen kadar her yıl gripten de insanlar ölüyor. Ama bu haber olmuyor. Ama koronavirüs zengin-fakir ayrımı yapmadığı için, yani zenginleri de etkilediği için bu kadar haber oluyor. 

     Yani zenginlerin canı yandığı için ortalık ayağa kaldırıldı. Bu bana mantıklı gelmiyor. Tamam, gripten bağışıklığı düşük olan yaşlılar yine de ölüyordur. Ama bu virüs kadar öldürmede etkili değildir diye düşünüyorum. 

     Sanki bu virüs yaşlıları yakaladığı zaman öldürmeden bırakmıyor. Sanki gribe yakalanan bir yaşlının kurtulma şansı daha yüksek gibi. Ki şu da var ki: Sadece yaşlılar ölmüyor. Bağışıklığı yerinde, genç insanlar da ölüyor. Bu da virüsü, gripten ayırıyor. Dünyada gündem olmaması gibi bir durum yok yani.

10 yorum:

  1. Evden çıkanlar yüzünden evde oturanların karantina süresi uzuyor.

    YanıtlaSil
  2. 1 hafta dişlerini sıksalar bu süreç daha kolay atlatılacak ama insanlar kendileri için bile vurdumduymazlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umurlarında değil. İnşallah pişman olmazlar.

      Sil
  3. yaşlı yasağını anlamıyorum gençler çıkıp onlara bulaştıramıyor mu öldüren bir sürü salgın virüs anımsıyorum o zaman bu kadar gündem yoktu ama beni çok etkiledi ondan mı kızıyorum virüse de yaşlıya da... zor (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğin çok doğru. Galiba en güzeli yaşlı-genç herkese sokağa çıkma yasağı.

      Sil
  4. Kimsenin umrunda değil gibi görünüyor. Bana bir şey olmaz demeyin çıkmayın çıkmayın çıkmayın.

    YanıtlaSil
  5. nasıl bi bilinçsizlik anlamıyorum. okumuşu da cahil eğitimsizi de.

    YanıtlaSil