Powered By Blogger

22 Şubat 2020 Cumartesi

Atakan Kayalar'a önce annesine nasıl davranılması gerektiği öğretilmeli...

felsefe üzerine konuşmak
foto kaynak: ajansspor.com

     Günlerdir bu çocuk konuşuluyor. Herkes onun hakkında bir fikir ileri sürüyor. Kimisi Amerika oyunu diyor kimisi Amerika’nın işi gücü yok bu çocukla mı iş görecek diyor. Bunların doğruluğunu bilemem. Ama bildiğim tek şey var: Atakan Kayalar iyi bir okul hayatından önce annesine nasıl davranılması gerektiğinin eğitiminin verilmesidir. Annesinin koluna dokunup seni şöyle alalım dediğini duyduğumda resmen yerle bir oldum.

15 yorum:

  1. Ne Amerika'sı yahu, güldürmeyin :) Atakan'ın annesine karşı olan tavrı saygısızlık, evet. Ama yinede Atakan'dan ders alması gereken bir çok insan var. O bir çocuk olmasına rağmen, okumayı öğrendiğinden beri kitap okuyor. Bu taktir edilmesi gereken birşey. Atakan'ı eleştiren bizler; kitap okuyarak kendimizi geliştirebilir ve anne babamıza karşı saygılı olabiliriz. Ama bir çocuk kadar olamayıp, kitap okumayan kişilerin sosyal medyada çocuğa karşı linç girişiminde bulunulması çok üzücü. Bu durum cahil insanın kaba kuvvete başvurması ile eşdeğer.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizimkilere zaten linç edilecek bir şey olsun yeter ki.

      Sil
  2. Bu olayın iç yüzü çok farklı bence Cem.

    YanıtlaSil
  3. Son cümleni aynen tekrar etmek istiyorum, açıkçası ben de izleyince şok oldum. Tabi sonra çocuk ya bu, bi anda gelişti her şey, kafası karışmış olabilir bir diye de aklıma geldi. Neyse hayat bir ders, umarım almıştır bu dersi.

    YanıtlaSil
  4. :)))))) hocam çocuk ya nihayetinde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağaç yaşken eğilir demişler. Birinin bu yaptığının yanlış olduğunu anlatması lazım.

      Sil
  5. Yazık ediyorlar çocuğa medya maymunu olacak yazık

    YanıtlaSil
  6. Evet, kibir almış başını gitmiş.

    YanıtlaSil
  7. Felsefi kitaplar hem de on yaşında. Kusura bakmazsanız şöyle düşünüyorum; Bu yaşta bu kadar olgun olması bana biraz fazla geliyor. Hepimiz biliyoruz ki felsefi kitaplar biraz ağırdır anlamak zorlaşabilir. Bu çocuk merak edip araştırıp okumuş olabilir ki bu çok güzel fakat bu yaşta bana biraz fazla geliyor. Annesine yaptığı hareket ise beni de şok etti. Ayrıca ilk yayılan videosunda düşünme tarzı 10 yaşında çocuğun yapacağını pek düşünmüyorum. Benimde çevremde okumayı üst seviyeye çıkaranlar var fakat 10 yaşında bir çocuğun okuması gereken kitaplar bellidir. Üstün zekalı olabilir ki böyle çocuklar bulunuyor ama felsefi kitaplar hem de on yaşında olayın iç yüzünün farklı olduğu geliyor aklıma çok da bahsetmek istemiyorum. Amerika söylemini pek duymadım ama gereksizce çıkarılmış bence. Amerika abicim Amerika koskaca devlet yani güldürmeyin bizi Allah aşkına.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim millet her türlü komplo teorisini düşünür. Yazı gibi yorum olmuş. Çok teşekkürler 👍

      Sil
  8. Al benden de o kadar👍 Takdir edilmesi gereken noktaları kesinlikle önemsiyorum ama çocuk güya nihayetinde.. Ego tavan olmuş bu yaşta, bir kimlik karmaşası yaşadığı kesin üstüne bir de sosyal medyanın kucağına öyle bir attılar ki sonu hayrolsun.. Ben üzüldüm doğrusu 😔

    YanıtlaSil