Powered By Blogger

3 Ağustos 2019 Cumartesi

Şahan Gökbakar'dan Kaz Dağları için alkışlanacak bir paylaşım...


     Şahan Gökbakar, Kaz Dağları ile ilgili harika bir paylaşım yapmış sosyal medya hesabından. Güzelim ağaçların kesilmesi, altının işlenmesi, doğanın kirlenmesi, kansere davetiye… Hepsini yazmış. Kanada hakkında da bir şeyler söylemiş. Ağacı bayraklarına simge yapan Kanada’dan. Evinin önündeki ağacı izin almadan kesemeyeceğin Kanada’dan. 

Kaz Dağları

     “Ama sen izin verirsen. O bile gelir, senin ağacını keser” diyor. Yabancılar da hep böyle. Kendi ülkelerinde her şeye dikkat ederler. Doğa, demokrasi derler. Ama başka ülkeler için ölüm. Bunlarınki de nasıl bir medeniyettir? Şahan Gökbakar’ın ilgili paylaşımını okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

Foto kaynak: https://unsplash.com/photos/-heLWtuAN3c

10 yorum:

  1. Bizim oralarda çok ağaç yok Şuan karadenide ağaçları seyrediyorum sabahtandır. Ağaç ve su

    YanıtlaSil
  2. Daha bugün National Geography kanalında (tam olarak neresiydi hatırlayamadım şimdi) bir kanyon yakınında yaşayan yerlilerin, oraya tramvay yolu yapılmasını mahkemeye taşıyıp, mahkemeyi kazandıklarıyla ilgili bir belgesel izledim.
    Şahan Gökbakar'ında ağzına yüreğine sağlık... Biz de lanetliyoruz o birilerini...

    YanıtlaSil
  3. Maalesef ülkemizde rant için her şey mübah görülüyor. Ülkemiz birer birer yabancılara devrediliyor. :(

    YanıtlaSil
  4. Elin Kanadalı'sına kızıyoruz ama biliyoruz ki muhatabımız onlar değil. Koruyamadığımız vatanımızı başkalarının koruyacağını mı zannediyoruz. Bu ne tuhaf bir yanılgı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rabia hanımcım sadece bir örnek vermiş. Yazıda Kanada'dan medet ummuyor. Onlar ki ağaç sevgisiyle bilinen bir millettir ama onlara bile fırsat verirseniz gelir ve ağacınızı keser diyor kısaca.

      Sil
  5. Ağaç ya ağaç ağaç kadar mükemmel birşey varmı.Ülkemizdeki çoğu iş adamı çoğu yönetici para için geleceği yok ediyolar.

    YanıtlaSil