Powered By Blogger

9 Mart 2018 Cuma

Murat Bardakçı'yı sever misiniz?

Murat Bardakçı


     Murat Bardakçı bayadır televizyonlarda yoktu. Geçen çarşamba gecesi işten geldim. Kanalları gezerken Trt 1’de Pelin Çift’in programını gördüm. Baktım konuğu Murat Bardakçı. Program 02:30-03:00’e kadar sürdü. Programın genelinden zevk aldım. Birde şunu fark ettim. Murat Bardakçı tarihteki bazı ihtilaflı konularda beklediğim tarzda açıklamalar yapmadı. Duymak istediklerimi söylemedi. Modumda bir düşme oldu. Pelin Çift’te de bunu fark ettim. 

     Mesela Lozan’da gizli madde muhabbeti gibi. Söylenenlere o kadar inanmışız ki. Güvendiğimiz birinden bunları duyamadığımızda, hatta bunlar yalan yanlış şeyler olduğunu duyduğumuzda hüsrana uğruyoruz. “Tarih belgedir. Gizli madde olduğunu iddaa eden belgesini ortaya koysun” dedi. Bence de doğru dedi. Ben bu Murat Bardakçı’yı seviyorum abi. Tarihi bazılarına yaranmak için kullanmıyor. Neyse onu söylüyor. Kendisine inanıyor ve güveniyorum.


Foto kaynak: https://www.pexels.com/photo/grayscale-photography-of-pedestal-balustrade-161875/

4 yorum:

  1. Eşim izliyordu ama açıkçası ben izlemedim. Eşim sıkı takipçisidir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eşinle aynı kafadayız anlaşılan :) Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  2. Murat Bardakçı'yı tarihin arka odası programını yaparken takip etmiştim.. Keşke o program hiç bitmeseydi muhabbetleri çok güzel oluyordu.İlber Ortaylı, Murat Bardakçı vs. Bu adamlar gerçek tarihçi ve belgeyi önemser..Günümüzde tarihçi diye geçinen çok safsatacı var..Bunlara karşı böyle adamların olması huzur veriyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O program benim de hoşuma giderdi. Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil