Powered By Blogger

19 Mart 2018 Pazartesi

Arka Sokaklar, yeniden kendini izlettirmeyi başardı...


     Arka Sokaklar ilk başladığı zamandan beri baktığımız bir diziydi. Hatta hafta içi tekrarlarına bile zevkle bakardık. Ama bir zaman geldi ki sıktı artık. Biz de izlemeyi bıraktık. Ta ki son birkaç aya kadar. Cuma akşamları kanalları geziyoruz. İzleyecek doğru dürüst bir dizi yok. İzlenecek bir şey olmadığından yani mecburiyetten açtık bir akşam. 

     Ve o akşamdan beri her hafta cuma günü bakmaya tekrar başladık. Abi bu dizi kendisine baktırıyor. Dizi öylesine akıyor ki. Bu dizi 1000 bölüm yaparsa, şaşmam. Diziden Suat’ın ölerek çıkması çok kötü olmuş bence. Abi, Rıza Babanın eşinin yerine de başka bir oyuncu geldi. İlkinin yerini tutmasa da geldi işte.

Arka Sokaklar

     Arka Sokaklar senaristi, yönetmeni ya da yapımcısı ne düşündü bilemiyorum. Ama Suat’ın yerine başka biri gelebilirdi. Suat’ı oynayan oyuncu, bunca senenin kendisini çok yorduğunu söylemişti bir röportajında. Tamam, insanız. Bundan doğal ne olabilir ki? Ama onun yerine niye başka bir oyuncuyu getirmeyi düşünmediler. Bu konuda o dönemde bir açıklama yapıldı mı bilmiyorum. 

     O dönemde diziyi izlemediğim için de takip etmedim açıkçası. İnsan bir eksiklik hissediyor abi. Aslında bu sıkılıp bırakma olayını ben başka oyunculardan bekliyordum. Zafer Ergin, Şevket Çoruh ya da Özgür Ozan’dan. Onlardan böyle bir şey beklerken resmen dizinin demirbaşı oldular. Daha da bırakmayı düşünmezler herhalde.

     Arka Sokaklar başlamadan önce de bu saydığım isimler zaten dizilerde oynuyorlardı. Hep aranılan oyunculardı. “Bu işte fazla durmazlar. Sıkılırlar, başka proje yaparlar” diyordum. Ama durum bambaşka bir hal aldı. Efsanevi bir dizi ortaya çıktı. Bunca yıl geçmesine rağmen hala bir dizinin bu kadar popüler olması, bu kadar izlenebilir olması çok ilginç. İnsan bir bakmaya başladığı zaman kendini kaptırıveriyor. Bu çok önemli bir özellik. 

     Hüsnü, başkomiser olmuş bu arada. Tabi orada daha çok Mesut yakışırdı başkomiserliğe. Ama adam vukuatlarla dolu. Mantık olarak da onu başkomiser yapmazlardı zaten. O yüzden Hüsnü’nün başkomiser olması mantıklı geldi bana. Arka Sokaklar serüveni bakalım daha ne kadar sürecek?

Foto kaynak: https://www.pexels.com/photo/auto-automobile-blur-buildings-532001/

10 yorum:

  1. Bizimkiler de izleyecek bir şey olmadığında bakarlar.Ben takipçisi değilim,ilk sezonlar tabi ki izliyordum ama kitlesi var yani ne diziler geldi geçti bunlar hala duruyor. Bu da bir başarıdır.^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzleyecek bir şey yok diye baktık, takılı kaldık :) Ben de bayadır takip etmiyordum. Ama son zamanlar bizimkiler bakarken ben de bakıyorum. Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  2. Demek ki matematiği iyi hesap edilmiş bir iş... Nereden baksak 10 yıllık ekran yolculuğu var. Bu kadar çok dizinin bittiği sektörde dilerim daha devam edebilir ki çok insan bu sayede ekmek yiyor. Neşeli sevgilerle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha da devam edecek gibi gözüküyor :) Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  3. Açıkçası 3 kişinin operasyona gittiği diziler ilgimi çekmiyor. Hatta hep derim. Arka sokaklar ekibine operasyon yaptırın suçlu kimse kalmaz diye. :)

    YanıtlaSil
  4. Çok ilginç bir şekilde izlettiriyor kendisini bu dizi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O ilginçliği çözemedik zaten. Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  5. Eskiden izlerdim Arka Sokakları. Son zamanlarda hiç bakmadım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlerseniz aynı tadı bulacaksınız hocam :) Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil