Powered By Blogger

13 Mart 2018 Salı

Gündemi Twitter'dan takip ediyorum abi..


     Haber sitelerinden gündemi takip etmek istiyorsun. Abidik gubidik haberler çıkıyor karşına. Hem birde, iki saat haberi okumak için durmadan sayfalara tıklamak zorunda kalıyorsun. Tam bir eziyet açıkçası. Artık ben de gündemi Twitter’dan takip ediyorum abi. O an ne konuşuluyorsa, gündemde ne varsa, gündemler bölümünde var. İşyerinde molaya çıktığımda direk açıyorum Twitter’ı. Gündemde ne olmuş ne bitmiş anında öğreniyorum. Yok tıklamam gerekiyormuş. Yok bunu yapmam gerekiyormuş. Hiç biriyle uğraşmıyorum. 

     Hem anında gündemi öğreniyorum. Hem de anında insanların o gündeme tepkilerini görebiliyorum. Yoksa ben Twitter’ı amacı dışında mı kullanıyorum nedir? Şimdilerde Ntv’de gece gündemini sunan Simge Fıstıkoğlu’da bir programa konuk olmuştu. Orada kalkar kalkmaz Twitter’dan gündeme baktığını söylemişti. Gerçi orada sosyal medyaya ne kadar bağımlı olduğumuzu anlatmak için söylemişti bunu. Sosyal medya bağımlısı olduk hepimiz. Ama bu şartlar içinde sosyal medyasız olmuyor. Sorun aşırı kullanmakta. Her şeyin fazlası olduğu gibi sosyal medyanın da fazlası zarar. 

Twitter


     Twitter’a girip gündemi öğrenmişken hem ana sayfada atılan tivitlere de bakıyorum. Her zaman olmasa da bazı zamanlar çok iyi tivitler atılıyor. Bende genelde mizahi tivitler atmak istiyorum ama olmuyor. Mizah gerçekten bir yetenek işi. Tekrar Twitter’a dönersek. Tamam, güzel. Gündemi oradan takip ediyorum. Ama son zamanlarda parayı bastıran da kendine orada yer etmeye başladı. Bu can sıkıcı. Yok bahis sitesi, yok şu sitesi. Twitter’ın tepesinde kendisine yer buluyor. 

     Artık firmalar reklamlarını insanların gözüne soka soka yapıyorlar resmen. “Ne yaparsanız yapın. Bizden kaçamazsınız. Sizi Twitter’da bile yakalarız. Hatta her zaman baktığınız Twitter gündeminde de sizi yakalarız” diyorlar adeta. Onlara karşı Twitter yönetimi bir şey yapar mı bilmiyorum. Ben oraya baktığında sadece gündemi görmek istiyorum. Bilmem hangi firmaların reklamlarını değil.

Foto kaynak: https://www.pexels.com/photo/tuned-on-gray-laptop-computer-163097/

14 yorum:

  1. Kesinlikle en iyisi. Anında gündemi takip ederek olaylardan haberdar olunabiliyor. Ben de genelde bunun için kullanıyorum. Ayrıca futbol ile ilgili her şeyi takip etmek de benim için çok güzel bir şey.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi kardeşim. Futbolla ilgili ne varsa anında Twitter'da oluyor :) Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  2. Sosyal medya içinde gündem konusunda en iyi Twitter haklısın ama orada da eski sevgiliye mesaj gönderenlerden bıktım ben de

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eski sevgiliye mesaj hiç bitmeyecek galiba :) Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  3. Ben de siz gibiydim, açıyordum twitterı gündemi takip edip yazılanlara gülebiliyordum. Ancak sizi de değinmiş olduğunuz reklamlar yüzünden artık sevmez oldum. Keşke her yer olduğu gibi sade kalabilse. Yazınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Reklamın girmediği yer yok be kardeşim. İlla her şeyin tadını kaçırıyorlar. Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  4. Sosyal medya hesaplarımı yavaş yavaş kapatıyorum. Bunlardan biri de yakında twitter olacak. Ne kadar çok sosyal medya o kadar sıkıntı. Nefes almaya zaman kalmıyor. Bazen gündemi takip etmemek en güzeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen gerçekten boğuyor gündem insanı. Öyle zamanlarda bir kaç gün haber maber, her şeyden bağlantımı kesiyorum. Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  5. esiriz, esir. gönüllü esaret bu durum, adı da bilinçsiz tüketici toplumu; öyle diyorlar "biz ne verirsek onu terler." afiyet olsun. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şikayet ediyoruz ama bu sosyal medya bağımlılığını da bırakmaya niyetimiz yok :) Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  6. Pek iyi bir sosyal medya takipçisi olduğumu söylemeyeceğim :) Ben de çözümü güvendiğim bir haber kaynağına abone olmakta buldum. Mailin ilk satırları dikkatimi çekerse açıp okuyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu da güzel bir fikirmiş :) Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  7. Her şeyi sosyal medyadan takip etmeye başladık evet. Bu da kendi arkadaşlarınızı ihmal etmenize sebep oluyor. Ben de bu yüzden Hillme 2Fun adına hesaplar açtım reel hayatta tanımadıklarımı ve gündemi takip etmek için. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok iyi yapmışsınız hocam :) Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil