Powered By Blogger

18 Mart 2018 Pazar

Kum dökme ağrısı ve acilde son bulması...


     Kum dökme rahatsızlığım bir daha nüksetti. Cuma gecesi Beyaz Show falan izledim, yattım. Gece 4 gibi uyandım. Aşırı idrar yapma isteği duyuyordum. Tuvalete gittim. Aşırı idrar yapma isteğim olmasına rağmen çok az idrara çıktım. Bi yarım saat sonra ise sağ tarafımda, kasıklarıma doğru bir ağrı başladı. İdrara az çıkma durumum devam ediyordu bu arada. Ağrı zamanla şiddetlenmeye başladı. Öyle bir an geldi ki, yerimde duramaz oldum. Daha önce de kum dökme rahatsızlığı yaşamıştım. Ama o zaman bu şekilde bir ağrım olmamıştı. Sadece az idrara çıkıyordum. Ama bu sefer ki bir başkaydı. Ağrısı çok kötü. Kum dökme nedeniyle bunların olduğunun farkındaydım tabi.

Kum dökme

     Kum dökme, böbrekteki taşların dökülmesi. Bunlar dökülürken de sizde dışarıdan bunları yaşıyorsunuz. Baktım olacak gibi değil. Sabah 6’da acile gittik. Takside giderken bile oturma oturamıyorum. Kafamı bir oraya, bir buraya koyuyorum. “Şimdi de acil kaynıyordur. Sırama sen geçtin, ben geçtin muhabbeti olmasa bari” dedim. Hiç beklediğim gibi değildi. Acil bomboştu. Girişi yaptık. Yatağa geçtim, doktoru bekliyorum. Doktor geldi. Genç bir kadın doktor. Ağrımın olduğunu söyledim. Daha önceden de bu durumu yaşadığımı ve doktorun 6 ay sonra kontrole gelmemi istediğini söyledim. Karnıma eliyle bastırdı. Şöyle bir durdu. Hareketlerinden çekingen bir tavır sezdim. “Herhalde bu yeni. İşimiz var artık” dedim. Kum dökme nedeniyle bende hala ağrı devam ediyor tabi.

     Kum dökme ile ilgili bakalım ne tedavi uygulayacak?” dedim. Önce bir serum taktırdı. Sonra kan alındı. Birde idrar verdim. Ağrım tam 40-45 dakikada ancak geçti. “Şükür dünya varmış” dedim. Bilmem kaçıncı defa daha, “Dünyada sağlık gibisi yok” dedim. 8:30 gibi serumum bitti. Doktor tahlillere bakmış. Kum dökme nedeniyle bu ağrının olduğunu söylemiş. Bana üç tane ilaç yazdı. Bir hafta sonra da üroloji doktoruna gitmemi istedi. Yazdığı ilaçlara gelince; Croxilex, Arveles ve Buscopan. Ha birde. Birde bol su içmemi istedi. Devamlı su içme önemli. Bol su içeceksin ki, rahat rahat kum dökme gerçekleşsin yani.

Foto kaynak: https://www.pexels.com/photo/ambulance-architecture-building-business-263402/


8 yorum:

  1. Çok geçmiş olsun. Su içmek idrar yollarını temizler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Bol su içmeye çalışıyorum elimden geldiğince.

      Sil
  2. Çok geçmiş olsun . Zor bir durum. Sağlık önemli ... Acil şifalar diliyorum ...

    YanıtlaSil
  3. Çok geçmiş olsun. Şİfalar dilerim.

    YanıtlaSil
  4. Geçmiş olsun. Bir ara bende aynı problem vardı. Yeterince su içmemekten kaynaklandığını söylemişti doktor.
    Bir de ne çok kum dökme demişsin hihi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Suya abanıyorum bu aralar :) Evet, kum dökme çok dedim. İşte buna seo deniyor. Kendimce yapmaya çalışıyorum işte :)

      Sil