Powered By Blogger

19 Aralık 2016 Pazartesi

Yaz saati uygulaması ile uyuşamadık...

     Yaz saati uygulaması, ülke olarak dengemizi bozdu. Sabah kalkıyoruz, daha sabah olmamış. Her yer karanlık. İlk başlarda kimseden ses çıkmadı, ama sonradan sesler yükselmeye başladı. Önce aileler, çocukları için endişe duymaya başladılar. Haberlerin birinde görmüştüm. Okul, inşaatın yanında. O karanlıkta, inşaatın yanından, okullarına gitmeye çalışıyorlar çocuklar. Tam kazaya davetiye. Sonra büyükler seslerini çıkarttılar. “Alışamadık” dediler. Bunun üzerine yapılan bir haberde, vücudun uyandığını anlaması için, güneş ışığını alması gerekiyormuş. Tüm bunlardan sonra, bakanlık sonunda açıkladı. Bu uygulama ile bilmem ne kadar enerji tasarrufu olacakmış. O yüzden yaptıklarını açıkladılar. Ama buna rağmen, bu saati yaz saati uygulamasını yeniden gözden geçireceklerini de belirttiler. Ama ben bundan geri döneceklerini sanmıyorum. “Olan olmuş, biraz daha sabredin” diyeceklerdir.
yaz saati uygulaması, mide gribi, facebook, yalan butonu, güncel
Yaz saati uygulamasına bize göre değil mi?
                                                        MİDE GRİBİ Mİ?
     Aynen öyle, mide gribi. Domuz gribi, kuş gribi, o gribi, bu gribi derken, bir de nur topu gibi mide gribimiz oldu. Şimdilik yurt çapında olduğunu ve dünyayı etkisi altına almadığını söyleyebiliriz. Aslında, bu mide gribi denilen şey, bağırsak iltihabıymış. İshal, kramp falan gibi etkileri varmış. Bu mide gribi lafını ilk kardeşimden duydum. Sağlık ocağına gitmiş. Orada konuşuluyormuş. Oda bize söyledi. İlk öyle haberim oldu. Yani kısacası, “Grip oluyorum galiba” dediğinizde, evet grip oluyorsunuzdur. Ama şunu da aklınızda bulundurun ki, bu grip her zaman bildiğiniz grip değil, mide gribi olabilir. Benden söylemesi.
                                                 YALAN HABER BUTONU
     Facebook durmuyor, durmuyor, yeni yeni şeyler çıkarmaya devam ediyor. Şimdi de yalan haber butonu yapacakmış. Bu uygulamayı da Amerikan Başkanlık seçimlerinde çok eleştiri almışlar, o yüzden yapmaya kalkmışlar. Diyelim bir haber gördün. Facebook’a, “Bu haber yalan” diyorsun. Facebook, dediğin bu haberi alıyor. Anlaşmış olduğu bir kurum var. İnceliyorlar falan. Eğer gerçekten yalansa, sayfadan kaldırılıyor. Eğer tam olarak yalan haber olup olmadığı tespit edilemediyse, haberin yanına, “Şüpheli” denecekmiş. Bu biraz bana boş iş gibi geldi. Sen şikayet edeceksin de, o ordan dönecek falan da. Hele de işleyişin, bizim devlet dairelerindeki gibi bürokrasiye takıldığını düşünsenize.
     

10 yorum:

  1. Acaba sabahları o yüzden mi uyanmakta zorlanıyorum. Uykumu alamamış bir şekilde kalkıyorum. Aslında ben ilk başta sinirlenmistim bu uygulamanın olmamasına. Psikolojik olarak zaten insan düşüyor. Hastalik konusunda bir yorum yapamıyorum. Son olarak da devir saçmalama devri. Ne kadar çok sacmalarsan ve ne kadar çok boş işlerle ugrasirsan o kadar çok geri dönüş alırsın.

    YanıtlaSil
  2. Bu saat işi hepimizin dengesini bozdu... Depresyon sebebi... Mide gribi de mi varmış yaaa:( Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Gözden geçireceklerini söyledilerse siz o işi unutun. Hep öyle yaparlar çünkü. Şu günlerde biraz rahatsızım acaba bu gripler beni de bulmasın, Allah korusun. Ve şu Facebook; anlatırken iyi gidiyordu da yalan haber olduğu anlaşılmadığında "şüpheli" demeleri komik geldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence unutun dendiğinde o iş olumsuz demektir :) Geçmiş olsun. Aman dikkat et mide gribi olayım deme :) Facebook bu ne yapsa yeridir :)

      Sil
  4. Sabah karanlıkta uyanmaya ben de alışamadım :) Keyifli bir yazıydı :)

    YanıtlaSil
  5. Herşeyi geçtim sabah kalkıp gece sandığımdan kaç defa işe geç kalıyordum.

    YanıtlaSil