Powered By Blogger

20 Aralık 2016 Salı

Emoji olayını kim bulmuş?

     Aslından bugün niyetim, hiç de emoji ile ilgili bir yazı yazmak değildi. Cem Yılmaz, yeni filmi Arif ve 216 ile ilgili bir emoji paylaşımı yapmış. “Nasıl bir paylaşım yapmış?” diye bir bakayım dedim. Haberde, emojinin yanına parantez açmış ve emoji hakkında bilgi vermiş. Ben bu emoji olayının altından Amerika’nın çıkmasını beklerken, Japon’lar çıktı. 90’ların sonunda mesajlara ifade eklemeye karar vermişler. Aslında insan, yazı ile de her şeyi ifade edebilir. Ama iyi bir yazar olması gerekir bu kişinin. Neyse işte, o yıllardan beri emojiler hayatımızda. Bu arada emojinin yanına parantez açılıp bilgi verilmesi de, hoşuma gitti. Bu güzelliği, Sözcü’nün, Şık Hayat internet sayfasında gördüm. Bu arada, Cem Yılmaz’ın film için yapmış olduğu emoji paylaşımları hiç hoşuma gitmedi. Aha da linkini buraya koyuyorum. Bir de siz görün, siz değerlendirin. Son bir şey daha. Siteyi böyle bir bilgilendirmeyi yaptı diye övdük ama, filmin ismini de yanlış yazmışlar. Filmin adı: Arif ve 216. Haberde ise, Arif ve 2016 olarak yazılmış. Eee, iyi yanını söyledik, hatasını da dile getirelim değil mi?
emoji, cem yılmaz, arif ve 216, avm reklamları, japonlar, güncel
Bu emojiyi kim bulmuş diye hiç merak ettiniz mi?
                                    AVMDE HER YERDE REKLAM OLUR MU?
     Hem de dibine kadar olur. İnsanın gözünün içine içine sokuyorlar avm reklamlarını. Bir kere ilk başta, ana girişte, binanın yukarısından aşağıya marka logoları yapıştırılmış. Döner kapıdan içeri giriyorsun sonra. Azıcık yürüyorsun, hemen küçük bir pano karşılıyor insanı. Onda da reklam. Sonra yürüyen merdivenlere biniyorsun. İnanır mısınız, merdivenlerin kenarlarına bile boydan boya reklam vermişler. Merdivende, yukarı çıkarken sağa sola bakıyorsun, inen-çıkan asansörün kapısında da reklam. İkinci katın ortasında da, kapı girişindeki küçük panodan var. Ama oraya reklam alamamışlar. “Buraya reklam vermek ister misiniz?” diye, bir bakıma yine reklam yapmışlar. “Yani tamam da, ne anlatmak istiyorsun?” diyenler olabilir. Bu kadar reklam da çok değil mi arkadaşlar? Yani, bizi paradan ibaret görüyorlar. “Bir şekilde aklını çelelim, alışveriş yaptıralım da, nasıl olursa olsun” mentalitesi var. Bu durum beni rahatsız ediyor açıkçası. Yani diyorum ki, “Avm reklamlarını gözüme gözüme sokma be kardeşim. Ben alırsam, alırım zaten”. 

4 yorum:

  1. Ben de şaşırdım emojiyi japonların bulmuş olmasına... Ben çok seviyorum emoji kullanmayı😊 Yürüyen para görüyorlar insanları... Yapılan reklamlar çok etkili... İhtiyacın olmasada aldırıyorlar insana😂 Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emoji kullanmayı sevdiğin belli oluyor :) Demek ki sen o reklamlara kanıp alışveriş yapıyorsun sevgiler :)

      Sil
  2. Emojiyi Japonlar bulmuş demek. Ne güzel bilgiler vermeye devam ediyorsun Cem :) Reklamlar lafından bile nefret ettik artık. İnadına almam. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil