Powered By Blogger

7 Aralık 2016 Çarşamba

Cem Yılmaz, gümbür gümbür geliyor...

Cem Yılmaz, 2017’ye bomba gibi giriyor. Bundan birkaç ay önce, ocaktan itibaren, yeniden stand-up şovlarına başlayacağını duyurmuştu. Şimdi ise film haberi geldi. Yeni filmi, “Arif ve 216”. Bu film haberi sevindirdi beni. Bu uzaylı filmlerinin hakkını veriyor. Son filmi, Ali Baba ve 7 Cüceler berbattı. En kötü filmleri sıralamasında, belki de birinci sırada bile yer alabilirdi, o kadar yani. Ondan önceki Pek Yakında, öyle değildi bak. Öyle ahım şahım, çok süper bir film olmasa da, bir aileyi anlatıyordu. Daha doğrusu, bir babanın kendini, ailesine yeniden kabul ettirme, yeniden bir aile olma yolundaki çabası vardı. Sırf o yüzden, o filme kötü diyemem.

cem yılmaz, arif ve 216, güncel
Cem Yılmaz, uzaylı filmlerine devam dedi

                                              TÜRK’ÜN UZAYLIYA BAKIŞI
     Cem Yılmaz, bu uzaylı filmlerinde niye başarılı peki? Çünkü bir Türk’ün, bu olaya bakışı, başlı başına bir mizah zaten. Bu konu için, ayrıca bir espri düşünmene, mizah yapmana gerek yok. E, bu adamda bir Türk, bu uzaylı meselesine hangi açıdan bakar, bunu iyi yansıtıyor beyaz perdeye. Bakın, arada böyle, sinema yazarları gibi, beyaz perde gibi teknik terimlerde kullanırım ha. Ama şimdi şöyle bir sorun var ki, o kadar uzaylı filmi çekti ki mübarek adam, daha uzaylılarla ilgili nasıl espri yapacak, onlardan nasıl bir mizah çıkaracak, soru işareti. İlk filmde, günümüzdeki uzaylılarla ilgili bir film yapmıştı: Gora.
                                           YEŞİLÇAM’DA UZAYLI OLURSA
     İkincisinde ise, bu sefer taş devrine yolculuğa çıkmıştık. Şimdi ise, 60’lara gidecekmişiz hep beraber. “Yeşilçam zamanı uzaylılar nasıl olur?” sorusundan yola çıktı herhalde, bu seferde. Aslına bakılırsa, Yeşilçam’dan da uzaylılar hakkında iyi malzeme çıkar. Kadın başrol oyuncusu, yine Özge Özberk mi olacak, belli değil. E, 216’yı kimin oynayacağını söylemeye gerek yok herhalde. Tabi ki Ozan Güven. Vizyona girdiği dönemde, sinemaya gitme gibi bir düşüncem olursa, gitmeyi düşünürüm. Bu filmde, belli bir seviyeyi yine yakalayacağını düşünüyorum. En azından, ilk yarı sonunda filmi bırakıp gideceğimi sanmıyorum. Stand-up şovuna, eğer sinemada yayınlanırsa, gözüm kapalı giderim zaten. Hem stand-up, hem film, ikiside beklentileri karşılarsa 2017, Cem Yılmaz için harika geçebilir.


12 yorum:

  1. Stand-up yapsaydı keşke. Hiç düşünmeden giderdim. Film konusunda tereddütlerim var. Fragmanına bakmak gerek :) Emeğine sağlık Cem. Adaşından güzel haberler verdin bize :)

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel anlatmışsın Cem arada gülümsemedim desem yalan olur :). Cem Yılmaz'ın güzel filmleri var ama çok saçma filmleride var ben Cem Yılmaz filmlerinden en çok Hokkabaz ve İftarlık Gazoz filmlerini beğenmiştim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülümstebildiysem ne mutlu bana :) Yorum icin teşekkür ederim :)

      Sil
  3. Ben Cem Yılmaz'ın Her şey Güzel Olacak filmini çok beğenmiştim.Gerisi benim için köpük gibi geldi :( Sevmiyorum ben filmlerini :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende çoğu filmini sevdiğini söyleyemem. Sadece uzaylı filmleri işte.

      Sil
  4. Küfür saplantısı ve mesaj kaygısı olmazsa çok komik bir film olabilir. Umarım öyle olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık bir nebze de olsa küfür işi düzeldi gibi geliyor bana. Ama en güzeli hiç olmaması tabi.

      Sil
  5. Cem yapsın, bizde izleyip gülelim... Kaleminize sağlık... Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Stand-up gösterileriyle ne zaman karşılaşsam soluksuz izliyorum ama filmleri hakkında böyle düşünmüyorum. Umarım güzel olur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de güzel olacağını düşünüyorum ama umarım yanıltmaz :)

      Sil