Powered By Blogger

10 Ağustos 2022 Çarşamba

Okunan akşam ezanı, çocukların sesleri ve biten yaz...

     Akşam ezanı okunuyor yine. Bir akşam daha oluyor. Sokaktan çocukların sesleri geliyor. Adım adım yaz ayının sonuna geliyoruz.

BÖYLE İNSANLARA HAYRANIM…

     Hiçbir zaman hayallerinden vazgeçmeyen insanlara hayranım. Umutlarını kaybetmeyip, yine yola devam edenlere hayranım.

BÖYLE İNSANLARI DA SEVMİYORUM…

     Başkaları hakkında bana gelip dedikodu yapan insanları sevemiyorum. Ve o tür insanlara asla kendim hakkında bir şey söylemiyorum. Başkaları hakkındaki düşüncelerimi de söylemiyorum tabi. Benden alıp onlara satar bu sefer de.

BENİM İÇİN MAKARNA, ÇUBUK MAKARNADIR…

     Kardeşim çubuk makarna yapmış. Çok da güzel olmuş. En sevdiğim makarnadır çubuk makarna.

YENİLİKLER İSTİYORUM AMA…

     Hayatımda yeni şeyler istiyorum. Belki de yeni bir iş. Sadece söylemekle olmuyor tabi. Şu sıralar başka bir işe girme gibi şansım yok.

ÇÖP TENEKESİ NEREDE DURACAK TARTIŞMASI…

     Bir tane komşu, almış çöp tenekesini koymuş mahallenin öteki ucuna. Ondan sonra başkası gidip aynı yerine getirecek. Yıllardır çöp tenekesi sorunu bitmedi gitti.

ROMANDAN ÖNCE HİKAYELERDEN GEÇMİŞ YAZARLAR…

     Romancı olarak bildiğimiz yazarların yolu hikayelerden geçmiş hep. Orhan Kemal, Sabahattin Ali, Kemal Tahir ve daha bir çokları. Eğer bir gün kurgu yazarsam, hikaye yazabilirim gibime geliyor. Roman yazmak çok büyük bir iş.

SADECE HAYATTAN YAZMAK…

     Bazen güncel olaylardan kaçmak istiyorum. Ne duymak, ne de onların üzerine yazmak istiyorum. Bazen sadece hayattan yazmak istiyorum. Tıpkı bu yazıda olduğu gibi.

13 yorum:

  1. Çubuk makarnadan kastın spaghetti midir?

    Sen çağrı merkezinde devam ediyorsun değil mi?

    YanıtlaSil
  2. Küçükken annem eve çağırırdı akşam ezanı okununca, dedikoducu insanlar iyidir aslında, onların bu yeteneğini kullanmasını bilirsen sana faydaları bile dokunur bilmeden :) Makarna fiyonk, yenilik hepimize lazım çünkü değişiyoruz. Ben maksimum şiir kitabı yazarım yazarsam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akşam ezanı okununca eve çağrılmak ne güzel bir duyguydu :) Dedikoducu insanlardan hiç yararlanamadım bak :) Fiyonk da baya seviliyor. Evet, şiir kitabı yakışır sana.

      Sil
  3. Halbuki belediyeden yeni bir çöp kovası istense koyuyorlar. Ne tuhaf kavgalar bunlar :) Geri dönüşüm kutuları koysalardı ayrışımı zor olduğu için kimse dokunmazdı eminim ki. Makarnayı bende çok severim hatta her gün olsa sıkılmadan yerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorun çöp kovası değil, kovanın nerede duracağı :) Koku oluyor diye istemiyor kimse. Dün akşam ki gibi makarna olursa ben de her gün yerim :)

      Sil
  4. fiyonk bencesi :) önce hayalin olsuun sonra da vazgeçmee :)

    YanıtlaSil
  5. Yaz bitebilir artık. Çok iyimiş :) Sen de öykü yazarı olduğun için yorumun değerli :)

    YanıtlaSil
  6. Ah o dedikoducular yok mu. :) Zaten bence anlattıkları olayları da karşıdakinin suyuna gidecek şekilde anlatıp o taraftan da dedikodu toplamaya çalışıyorlar, sizin yaptığınız gibi hiçbir şey anlatmamak gerek böyle insanlara :)

    YanıtlaSil
  7. Hocam akşam ezanının çocuklar için anlamı büyük:) Eve girme vakti:)

    YanıtlaSil