Powered By Blogger

16 Ağustos 2022 Salı

Okumak istediğim günlükler...

     Günlük örneklerini inceliyorum. Kısa kısa tutulmuş olan günlüklerin daha çok hoşuma gittiğini söylemeliyim. Hatta bu tarz blogları daha çok seviyorum. Zamanında takip ettiğim bloglar vardı. Şimdi pek rastlayamıyorum. Belki de ben denk gelmiyorum.

BLOĞA HER GÜN YAZMAN GEREKEN AKIM…

     Bir zamanlar 365 gün akımı vardı. Bir yıl boyunca, 365 gün, her gün yazıyordun. Kısa da olsa bir şeyler yazman gerekiyordu bloğa. Bu akımı çok iyi uygulayan bloglar vardı. Belki bir gün yeniden böyle bir şey yapılır.

KISA YAZILAR ŞEKLİNDE YAZILAN GÜNLÜKLER…

     Hayatlarında olan gelişmeleri 50-100 kelime ile anlatan yazıları daha çok seviyorum. Hemen bir sonraki güne geçiyorum böylece. Yazar ile aramda bir bağ kurabiliyorum. Ama uzun uzun yazarsa o yazıda kayboluyorum. Olmuyor o zaman.

DETAYA GİRİLEN BİR GÜN…

     İncelediğim günlükte birkaç günü kısa kısa yazıp geçmişken, bazı günleri 1 ya da 2 sayfa ile anlatmış. Çok detaya girilmiş oluyor ve bu beni sıkıyor. Günlerini kısa kısa anlatan bildiğiniz günlükler ya da bloglar varsa yorumlarda yazabilirsiniz.

GÜNLÜK ÖRNEKLERİ…

     Necip Fazıl Kısakürek’in, hapishane günlükleri varmış. Adalet Ağaoğlu’nun günlükleri var. Andre Gide’nin günlükleri var. Tam 1500 sayfalık bir kitap. O kadar ne yazmış olabilir ki insan. Bunu söylerken bile heyecanlanıyorum. Bu yazarların günlüklerini incelemek istiyorum. Bu incelemelerim sonunda bakarsınız sadece günlük olarak yaşadıklarımı yazarım bloğa.

14 yorum:

  1. Özlem'i hatırlarım, bu 365 gün akımını yapmıştı bir sene. :) Seneye hep beraber mi yapsak?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biri beni anmış :) Ben yine yapabilir miyim bilmiyorum ama siz yaparsanız ne güzel okunur :)

      Sil
    2. Evet :) Kulakların çınladı mı :) Güzel bir seri ama zor. Sen çok güzel yapmıştın o seriyi :)

      Sil
  2. agaoğlu nun çok güzel yaa okudum :) oğuz atay ın süper, tomris uyar ın süper :)

    YanıtlaSil
  3. Ben radyo yayınlarında bahsediyorum, onlara bakıver arada.

    YanıtlaSil
  4. Sayıları çok az ama çok istikrarlı ve hemen her gün yazan Arkadaşlar var Hocam:) Bence senin de istikrarın hiç fena değil:)

    YanıtlaSil
  5. Çok kısa yazılardansa daha az sıklıkta paylaşılan ve daha uzun yazılar daha ilgimi çekiyor. Bence her gün yazmak için kendini zorlamak gereksiz. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne bileyim ben her gün takip etmek istiyorum günlük yazan blogları :) Her gün yazsınlar istiyorum. Tabi ben de her gün yazmak istiyorum.

      Sil
  6. Ooo, 365 gün çok zor ya :) Bazen yazacak bir şeyler olsa da insanın içinden gelmiyor sonuçta.

    YanıtlaSil