Powered By Blogger

15 Ağustos 2022 Pazartesi

Nasıl yazmam gerektiği konusunda arada kalıyorum...

     Moralim iyi bugün. Bazen moralinizin neden bozuk olduğunu veya neden mutlu olduğunuzu anlamadığınız anlar vardır. işte öyle bir durumdayım şu an.

MORALİM İYİYKEN GELECEĞİME BAKIŞIM…

     Moralim iyi durumdayken çalıştığım işe dönüp bakıyorum. Ve hayatıma bakıyorum, geleceğime. Umut dolu oluyorum. “Çok şükür işimiz var işte” diyorum. İstediklerim olmasa da, “Buna da şükür” diyorum.

KENDİMLE KONUŞMUYORUM ARTIK…

     Evde kimseler yok bu satırları yazarken. Kendimle baş başayım. Eskiden yalnız kaldığımda kendimle konuşurdum. Çok iyi gelirdi bana. Ama sonradan nedense kendimle konuşmuyorum artık. Bunu bir kenara koyalım.

YAZARAK KENDİMLE KONUŞTUM MU?

     Peki kendimle yazarak konuşuyor muydum? Okuduğum köşe yazısındaki yazar, yazılarıyla kendisiyle konuştuğunu söyledi. Yazılarının genelini kontrol ettiğimde hayata dair yazılar yazdığını gördüm. Hatta çok kişisel yazıyor diye de eleştirildiğini söyledi.

KİM BU YAZAR?

     Oktay Akbal’dan bahsediyorum. Bugün yazdığı bir hikayeyi okurken, köşe yazıları yazdığını da öğrendim. Okudum köşe yazılarını. İşte o yazılardan birinde geçiyordu yazılarıyla kendisiyle konuşmak konusu.

ARADA KALAN BİR YAZAR OLMAK…

     Okumayı sevdiğim yazılarla, kendi tarzım yazılar arasında kalıyorum sık sık. Okumayı sevdiğim yazılar gibi yazmayı istiyorum. Onlar gibi yazamayınca da moralim bozuluyor. Galiba ömür boyu ben de devam edecek bu durum. Evet, bu durumdan memnuniyetsizlik duyuyorum. Ama aynı zamanda da hoşuma gidiyor. Daha iyisini arıyorum kendim için. Çünkü ben mükemmeliyetçi biriyim. Devamlı yaptığım şeyleri sorguluyorum. “Daha iyisi olabilirdi” diyorum.

14 yorum:

  1. Bence gayet güzel yazıyorsun Cem. Aynı yazıda üç dört farklı konu başlığı üzerinde, akıcı bir dille fikir yürütüyorsun. Bu hiç de kolay olmasa gerek. Kendinle gurur duy😊🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sözleri senin gibi iyi yazan birinden duymak çok güzel. Teşekkürler :)

      Sil
  2. Hocam bence yazarken kendinle konuşmuş sayılırsın:) Hem senin tarzın, hemde yazma işi aslıda bir nevi kendi kendine konuşma gibi geliyor bana:) Ayrıca tarzın bence çok iyi, çünkü uzun bile yazsan sonuna kadar okuyabiliyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu duyduğuma sevindim hocam :) Çok teşekkürler.

      Sil
  3. günlük yazmak öyle işte, konuşmak kendinle :)

    YanıtlaSil
  4. Kendi kendine konuşana deli derler diye bir şey vardı sanki :) Ee ben konuşuyorum, hatta elektrik süpürgesiyle fln kavga da ediyorum nolcak şimdi..Yazarken de konuşuyorsun şaka bir yana hatta bazen öyle oluyor ki, soru cevap gibi kendine sorup kendin cevaplıyorsun

    YanıtlaSil
  5. Bence hepimiz kendi kendimize konuşuyoruz, yazmak da bunun bir yöntemi. Sevilen isimler gibi olmak istemek ise herkesin düştüğü bir çukur ama birileri de burada sizin kendi yazım tarzınızı sevip takip ediyor sonuçta, bir de böyle düşünün bence. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu düşünce çok güzelmiş. Hiç bu açıdan düşünmemiştim. Çok teşekkürler :)

      Sil
  6. İnsan bazen kendisi bazen eşyalarla konuşur. Yazdığınız konular güzel. Sevgiler.

    YanıtlaSil