Powered By Blogger

23 Haziran 2022 Perşembe

Şu İngilizceye bir çözüm bulalım...

     Kardeşim iş başvuruları yapıyor. Bugün başvurduğu yerden aramışlar. İngilizce mülakat yapacaklarmış. Gramer bilgisi olsa da konuşması zayıf. “İngilizce pratiği yapılan sitelerden birine abone olalım. Halledelim şu işi” dedim. Her yerde insanın karşısına çıkıyor sonuçta İngilizce. Konuşmadan, pratik yapmadan olmaz. “Kelime bilgim zayıf” diyor. “Merak etme oradaki öğretmenler sana yardımcı oluyor. Kelime bilgin genişler zamanla” dedim.

ESKİ GÜNLERDEKİ GİBİ Mİ OLACAK?

     Pazartesi günü elektrikler gitmişti. Salı günü de elektrikler gitti. Babamların zamanında günde iki saat elektrik kesintisi olurmuş. Ben de babama bunu hatırlatarak, “Baba yoksa sizin zamanınıza mı döneceğiz bu gidişle nedir?” dedim. Elektrik kesintisi sinir bozucu oluyor. Her şey elektriğe bağlı. Hayat duruyor resmen.

 

12 yorum:

  1. Yabancı bir dil öğrenirken kelime haznesi çok önemli kelimelerin miktarı arttıkça cümle kurmak (ileride) çok daha kolay oluyor pratik yapmak da öyle.
    İngilizce konuşan bir arkadaşar pratik yapmayı mı deneseniz onun etkisi çok.

    Elektrik meselesi de çok önemli herşey elektirğe bağlı dediğin gibi şimdilerde bir de elektrikli araçlardan bahsediyorlar bu durumda elektriksiz kalırsak halimiz ne olur tahmin bile edemiyorum hayat felç olur..
    Benzin fiyatları 3 avroya dayanmak üzere buralarda,köprüden geçerken at arabası ile geçen biriyle karşılaştım kıskandım adamı ne vergi derdi var ne yakıt derdi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardeşim bu konunun üzerine düşecek gibi. Bakalım. Elektrik araba çıkıyorsun ama elektrik yok. Kabus gibi. At arabası sahibine sorsak o da muhtemelen başka şeylerden dert yanar. Atın yemiydi, bakımıydı falan :)

      Sil
  2. İngilizce şart gerçekten,ben de günlerdir etsy ile cebelleşip duruyorum eksik ingilizcem yüzünden beceremiyorum. Elektrik kesilmesinnn!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir türlü de öğrenemedik gitti. Evet, elektrikler kesilmesinnn.

      Sil
  3. İngilizce eğitimini ilkokul müfredatına almalılar, başka yolu yok!

    YanıtlaSil
  4. Elektrik kesintisi ile başa çıkabilirim ama su kesintisi beni bitiriyor asıl. Oturduğumuz mahalle çok eski bir yerleşim olduğu için burda da arıza kaynaklı sık sık kesinti oluyor.

    YanıtlaSil
  5. aaa elektrik kesintisi mi ya vardır bir arıza ondandır yaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İngilizce öğrenme konusunda önerilerini bekliyorum Deep :)

      Sil
  6. Hocam mükemmel olmasa da ingilizcem iyidir:) Kardeşin istediği zaman pratik yapabiliriz:)

    YanıtlaSil