Powered By Blogger

26 Haziran 2021 Cumartesi

Sert de çıkamıyorum bu insanlara...

     En çok aşı olan ilk 10 il arasında Türkiye’nin üç büyük ili yokmuş. İstanbul, Ankara ve İzmir. Yani anlayacağınız bu ildekilerin aşı ile ilgili tereddütleri var. Gel de tereddüt etme şimdi. İnsanlara bir şey de diyemiyorum ki.

NEDEN SİNOVAC TERCİH ETTİM?   

     Aşı ile ilgili benim de tereddütlerim vardı. Hala var. Ama buna rağmen Sinovac aşısı oldum. Peki böyle söylüyorum da neden aşı oldum o zaman? Biontech olmamak için. Çin aşısına güveniyorum ben. Çünkü geleneksel. Gün gelir aşıyı zorunlu tutarlar, o zaman da Sinovac olmaz, mecburen Biontech yemek zorunda kalırım diye oldum. Geleneksel aşı falan dediğime bakıp bu konuda çok bilgili sanmayın beni. Kendimce bir düşünce işte. Mantığım ona yattı.

BİR KİŞİ BİLE MERAK ETMEZ Mİ?

     Bir kişi de olsun Sinovac ya da Biontech büyük harfle mi yazılır diye aratmaz mı? Google’da arattım, çıkmadı. Ben de haber sitelerine baktım. Orada baş harfleri büyüktü onlardan gördüğüm gibi ben de ilk harflerini büyük yazdım.

 

14 yorum:

  1. Benim çevremde de herkes aşı olmuş. Bir ben kaldım galiba. Herkes tereddütte olsa da aşı olmaya başlamış.

    YanıtlaSil
  2. Aşı olmamayı nereye kadar erteleyebiliriz ki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu çok düşündüm. Çıkar yol bulamadım. Mecburen oldum.

      Sil
  3. bir de şöyle bi durum var. otuz milyon sputnik aşısı geliyor, adamlar ülkelerinde bile beğenip yaptırmamış bize ticari ilişkiler için dayayacaklar. aşı zorunlu olursa en azından daha kabul görmüş aşılar elde varken olmak mantıklı.

    YanıtlaSil
  4. Hocam o kadar çok bilgi kirliliği var ki aşılar ile ilgili:-( İnsan haliyle şaşırıyor kime inanacağına.. Bir kısım hekim illa olun derken, bir kısmı kesinlikle olmayın diyor.. Biz vatandaş olarak kime inanacağız belli değil...

    YanıtlaSil
  5. Öncelikle geçmiş olsun ve şifa olsun. Ben de 1 hafta önce oldum. Umarım herkese şifa olur:) Benim de tereddütlerim vardı, aşı olmayan insanlara da anlam veremiyorum. Umarım yakın zamanda her şey düzelir:)

    YanıtlaSil
  6. İçinden nasıl geliyorsa öyle yap.

    YanıtlaSil
  7. Benim durumumun tam tersi sende olmuş :)

    YanıtlaSil
  8. İyi bir tercih etmişsin..Videoyu izlediysen Prof.Bahdi "aşıya gerek yok ama illada aşı olacaksanız mRNA aşılarından uzak durun,sinovacı tercih edin" diyordu..Yani yan etkisi mRNA aşılarına göre daha az sinovacın..Daha fazla detaya girmeye gerek yok,elinde interneti olan araştırır bulur,nedir bu yan etkiler diye..Biz olmayacağız ama zorunlu olursa tercihimiz sinovactan yana olabilir..Geçmiş olsun..

    YanıtlaSil