Powered By Blogger

1 Haziran 2021 Salı

Cumartesi günleri iğne atsan yere düşmeyecek...

Yeni normalleşme kapsamında- artık bu kaçıncı normalleşme bilmiyorum- cumartesi günleri dışarı çıkmak serbest. Lokanta ve kafeler akşam 21:00’e kadar açık. Ama Pazar günü yine sokağa çıkma yasağı var. Böyle olunca millet cumartesi gününe yığılacak. “Bir cumartesimiz var. Bari onu değerlendirelim” diyen kendini sokağa atacak.

yeni normalleşme
foto kaynak: unsplash.com

HAK VERİRİM AMA…

     Eğer Pazar günü de açık olsaydı bu kadar yığılmanın önüne geçilebilirdi. Ama dersen ki, “Bir gün, bir gündür. Daha vaka sayısı bile 5 binin altına düşmedi. İşi sıkı tutmaya devam etmek lazım.” Hak veririm tabi. Ama o zaman da cumartesi günü milletin üst üste her yerde olacağını da hatırlatırım. Riskse bu da bir risk.

11 yorum:

  1. Sürekli bir şey değişiyor, takip etmek zorlaşıyor artık. Bence de yığılma olacaktır. Yasakları çok takan da yok. Benim için pek değişen bir şey yok. Arkadaşım da olmadığı için tek başıma bir yere gitmiyorum zaten. Benim ki de hergün çalışıyor. Sadece yürüme mesafesinde bir yerlere gidiyorum.

    YanıtlaSil
  2. Vallahi hocam kesinlikle haklısın, hiç bu açıdan bakmamıştım :-) Çünkü normal zamanda da haftasonları dışarıda minimum zaman geçiriyoruz, hafta içiciyiz biz :-))

    YanıtlaSil
  3. kişiler artık bu sistemi kendi hayatlarına bir şekilde modifiye etmeli

    YanıtlaSil
  4. Dostum bu virüsü fazla ciddiye almıyor musun ? Virüsü alan 50 yaş altı insanlarda sadcee 2 ölüm gerçekleşmektedir. Bu halde Kısıtlamaların gevşetilmesini eleştirmek akıl tutulmasıdır. Dünyada günde 25 bin kişi açlıktan ölüyor. Sadece Türkiye'de günde ortalama 18 kişi trafik kazasından ölüyor. Öyleyse trafiği de yasaklayalim zira insanlar ölüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cumartesi günleri de yasak olmaya devam edebilirdi. Ama cumartesi günü açık olup, pazar kapalı olursa millet cumartesi gününe yığılacaktır. E bu da sosyal mesafenin korunmasının zor olduğu bir durum demek. Sadece buradaki farkı yazdım.

      Sil
    2. Anlıyorum kardeşim kusura bakma biraz çıkıştım ama 50 yaş altı coronoviruse yakalanan insanların sadece binde 2'sinin öldüğü bir salgında cumartesi günlerinin de yasaklanmasını istemek mi
      daha doğru olur yoksa pazar günlerinin de serbest olmasını istemek mi daha doğru olur ? Her gün fakirlesiyoruz farkında değil misin ? Öldürücülüğü son derece zayıf bir virüs bahanesiyle ekonomiyi durdurarak çocuklarımızın geleceğinden yiyoruz.

      Sil
  5. Issız köşe bırakmadılar ki :)

    YanıtlaSil