Powered By Blogger

5 Haziran 2021 Cumartesi

Covid 19 aşısı kısırlık yapıyor mu?

     Covid-19 aşılarının kısırlık ve saç dökülmesine yol açtığında dair iddialar varmış. Ben bunları ilk defa duydum. Aşının bir çok yan etkisini duydum. Hatta ölümü bile duyduk. Resmi kaynaklardan, dünyanın hiçbir ülkesi bunu doğrulamadı tabi.

ANKARA ÜNİVERSİTESİ PROFESÖRÜ AÇIKLADI…

     Asıl konumuza dönersek. Bu konu ile ilgili Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Balık açıklama yapmış.

Covid 19 aşısı kısırlık yapıyor mu?
foto kaynak: unsplash.com

2 MİLYARDAN FAZLA AŞI OLAN KİŞİDE KISIRLIK GÖRÜLDÜ MÜ?

     Aşı bu zamana kadar 2 milyardan fazla kişiye uygulanmış. Ama hiç birinde yan etki olarak kısırlık veya saç dökülmemesi görülmemiş.

 AŞIDAN DEĞİL COVİD-19’DAN KORKUN…

     Bu konuda aşıdan değil aksine Covid-19’dan korkmak gerektiğini söylüyor. Çünkü yapılan bilimsel araştırmalarda, orta ve ağır düzeyde korona atlatanlarda kalıcı kısırlık olabileceği tespit edilmiş.

8 yorum:

  1. Aşı karşıtı değilim ama sağlıklı bir aşının ancak 2 ila 5 yıl içinde çıkabileceği bilinmektedir. Hal böyle iken virüsü aldığımızda yüzde 99.8 ihtimalle sağ kalacağımız bir hastalıkta 12 - 15 ayda acil kullanmım onaylarıyla vurulmamız istenilen aşıları olarak aldığımız risk daha büyük değil midir ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyüktür ve tüm yan etkileri yıllar sonra göreceğiz.

      Sil
  2. aşıdan olmaz tabii yaa, covid'den belki olabiler

    YanıtlaSil
  3. Kısırlık gibi bir yan etki için biraz zaman gerekiyor. Ne olursa olsun aşılara güvenmiyorum vücudumun direncini artırır gerekirse antibiyotik kullanırım. Alternatif tıptan yardım alırım yine de aşıya iltifat etmem diyorum ama Allah muhtaç eylemesin tabi..

    YanıtlaSil
  4. Hocam bende ilk defa senden duydum bu konuyu:-)) Ve son derece kritik.. Hadi biz neyse de genç arkadaşlar (her ne kadar daha örneği görülmemiş olsa da) bir kere daha düşünsün derim:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genç arkadaşlar bu öneriyi dikkat edeceklerdir hocam :)

      Sil