Powered By Blogger

23 Haziran 2021 Çarşamba

Bizim de artık bir aşımız var: Türkovac...

     Yerli aşımızın ismi açıklanmış: Türkovac. İlk duyduğunuzda ne hissettiniz? Ben ilk duyduğumda yadırgamadım. Kulağıma hoş bile geldi. Sinovactan bir alışkanlık var tabi. Aynı zamanda sanki Türk işi bir süper kahraman ismi gibi de olmuş.

YASAKLAR BİTTİ, ŞİMDİLİK… 

 1 Temmuz’dan itibaren tüm koronavirüs yasakları kalkıyor. Maske hariç tabi ki. Artık Pazar günleri de dışarı çıkmak serbest. Ayrıca gece 10’dan sabah 05:00’e kadar olan yasak da kalktı. Yasaksız ilk Pazar gününü düşünemiyorum. Millet akacak sokaklara.

BİR SEN EKSİKTİN DELTA VARYANTI…

     Bir de başımıza delta varyantı çıktı. İlk duyduğumda bu ne demek demiştim. Hindistan varyantıymış. Eğer çok salarsak kendimizi vaka sayıları yeniden patlayabilirmiş. Bu uyarı sadece bizim için değil, tüm dünya için. Bu varyantlarla işimiz var.

   

9 yorum:

  1. Türk işi bir süper kahraman ismi gibi de olmuş
    Aynen katılıyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Yerli aşımız hayırlı olsun,ne diyelim..:) Yasaklar kalktı ama deltalarla,meltalarla yeniden getirecekler gibi görülüyor..Bu işin sonu,dünya için iyi değil gibi gözüküyor..Allah sonumuzu hayr eylesin.

    YanıtlaSil
  3. Türkovac kulağa güzel geliyor hocam:-) Sinovac'tan dolayı kopya hissi vermiyor değil ama sonuçta vaccine kısaltması başka türlü de olmazdı:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vaccine, İtalya’da bir kenti andırıyor bana hocam :)

      Sil
  4. Hepimize hayırlı olsun aşımız:))) Artık herkes çok sıkıldı virüsten, yeni çıkan varyantlardan. Aşı olduk diye rahatlama olmaması gerekiyor, herkesin dikkat etmesi gerekiyor. Maskesiz gezilebilecek durum olmamasına rağmen çoğu kişi maskeyi takmıyor ve bu çok üzücü. Kimse dikkat etmiyor. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkes sıkıldı. O kadar sıkıldı ki, kimse artık hasta olmayı bile umursamıyor.

      Sil