Powered By Blogger

14 Mayıs 2024 Salı

Nasıl daha fazla kitap okursun?

Salı gününden herkese merhaba. İnstagram’da bir tane videoya denk geldim. Videodaki kadın, “Nasıl çok kitap okuyorsun?” sorusunu cevaplıyordu. Cevabı basitti aslında. “Telefonu başka bir odada tutarak.” Çünkü telefon devamlı dikkatini dağıtıyor insanın. Kitap okumaya konsantre olamıyor insan. Oyuncu Ayten Gökçer vefat etmiş. Yılan Hikayesi dizisinden hatırlıyorum kendisini. Allah rahmet eylesin. Antarktika’da neler oluyor? Yoksa oralarada bilmediğimiz bir yaşam mı var? Bizden saklanıyor mu? İşte yine deli sorular. Aziz Yıldırım yeniden Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıklamış. Seçim yine bol aksiyonlu geçecek anlaşılan. Serdar Kuzuloğlu çok konuşuyor ama hiçbir şey anlatmıyor gibi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tasarruf paketini açıklamış. Asıl olması gereken yerlerde tasarruf görülemedi pakette.

12 yorum:

  1. Gerçekten kitap okumak için telefondan uzak durmak lazım ama ben hoşuma giden yerleri telefonla fotoğrafını çekerek okuyorum. Böylece not almış oluyorum.

    YanıtlaSil
  2. Bense telefonuma alıntıları not aldığımdan kitap okurken dibimde tutarım. :)
    Antarktika'yı bilmem ama buralarda yaşam zorlaşıyor... Barışcıl varlıklar\ insanlar varsa beni aralarına kabul etseler keşkem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin tam tersi desene :) Bence aralarına hiç kimseyi kabul etmezler. Hazır düzenlerini niye bozsunlar :)

      Sil
  3. kısa haberler, tv de alt banttaki özet haberler gibi olmuş :)

    YanıtlaSil
  4. Kitap okumayı aklıma koymuşsam telefon beni etkilemez, her türlü okurum. Kitabı elime aldığım an dünyadan kopuyor gibi oluyorum zaten😊

    YanıtlaSil
  5. Ben telefonu daha çok kitap okurken kendimi videoya almak için kullanıyorum. Öyle ki telefonun varlığını bile unutuyorum. Sonra gelsin kitap karakterleriyle kavgalar :))

    YanıtlaSil
  6. Ben de okuyamayanlara şaşıyorum 🤷

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir kültür kitap okumak. Eğer kültür yoksa zor okumak.

      Sil