Powered By Blogger

5 Mayıs 2024 Pazar

İki seçenek arasında kaldığında bunu yap...

Hava güne başlarken günlük güneşlikti. Tam da dışarı çıkılıp gezilecek hava modundaydı. Sonra yavaş yavaş rüzgar esmeye ve hava kapanmaya başladı. Ardından da yağmur başladı. Zaten dışarı çıkmaya pek hevesli değildim. Yağmur başlayınca hiç evden çıkmadım. Mustafa Kutlu’nun, Nur adlı kitabına başladım. Daha önce sanki bu kitabı okumuş gibiyim. Ama tam da çıkaramadım. İnci Taneleri dizisinin son bölümünü izledim YouTube’dan. Tam bir ev cumartesisi oldu yani. Bu ifade de şimdi aklıma geldi. Şu an uydurdum. İnci Taneleri’nde hoşuma giden bir sahne: Cihan, babası Azem’e gelir ve zor bir durumda olduğunu ve iki seçenekten birini seçmeye zorlandığını ve ne yapması gerektiğini sorar. “O zaman sen de kendine üçüncü bir seçenek yarat” der Azem. Tolstoy’un kitaplarının birinde geçiyormuş bu söylediği.

14 yorum:

  1. Kitaplardan notlar alıp disklerde saklıyorum. Yoksa ben de neyi okuduğumu unutuyorum. Özellikle de e-kitaplarda. Genel olarak kitabı sevmezsem siliyorum ve sadece notları kalıyor. Buna rağmen tekrar indirip okumaya çalıştığım kitaplar oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kitaplardan not alma işini bir düzene sokamadım be Müfred. Çok iyi yapıyorsun sen.

      Sil
  2. üçüncü seçenek olarak bütün gün uyuyabilirdin :)

    YanıtlaSil
  3. Evde olmanın keyfi bambaşka ancak sen yine de arada da olsa böyle bir havada dışarda olmayı da deneyimle, onun da keyfi ayrı :)

    YanıtlaSil
  4. Bu dizi başta iyiydi sanki (ki aslında hiç baştan sona izlemedim ama yine ilgi çekiyor gibiydi), sonra bir sıkıcılaşmış sanki. Azem karakteri de bana sıkıcı geliyor.

    YanıtlaSil
  5. Her zaman dışarıda olmayı çok seviyorum, iyi geliyor bana dışarıya çıkmak ve çok güzel bence😊

    YanıtlaSil
  6. Diziyi izlerken benim de aklıma kazınan tek sahne buydu :))

    YanıtlaSil
  7. Ev cumartesisi güzelmiş :)

    YanıtlaSil