Powered By Blogger

2 Kasım 2023 Perşembe

Bu yazarlar da hep intihar ediyor...

Bir arkadaşla okuyup anlayamadığımız kitaplar üzerine konuşuyorduk. Virginia Woolf’un, Kendine Ait Bir Oda kitabını okuyup anlamamış. Yarıda bırakmış. “İntihar etmiş o” dedim. Arkadaş da, “Bu yazarlar da hep intihar ediyorlar ya” dedi. Hemen Türk yazarlardan intihar eden var mı diye zihnimi yokladım. Aklıma Nilgün Marmara geldi.

HAYALİNE ULAŞMAK, SONUN BAŞLANGICI MI?

Hayalini kurduğun şeye ulaşınca her şey bitmiş oluyor mu? Hayat bir anda anlamsızlaşıyor mu? Birkaç kişiyle konuştum. “Hayalimdeki şeyi oldum. Şimdi ben ne yapacağım? Yeni bir hedef lazım bana” diyenler oldu. Hayallerine ulaşmak pek de güzel bir şey değil mi yoksa?

YAZAR DEDİĞİN TOPLUMUN RUH HALİNİ BİLECEK…

Peyami Safa’nın Mahşer adlı kitabını okuyorum. Kitaptaki yazar, “Toplumu analiz ederiz. İçinde bulunduğu ruh halini biliriz” diyor. Gerçek bir yazar böyle olmalı işte. İçinde yaşadığı toplumu gözlemleyebilmeli. Toplumun içinde bulunduğu psikolojik durumu eserlerine yansıtabilmeli.

 

11 yorum:

  1. İntihar eden yazarlar maalesef ki var. Çoğunun da kalemi çok iyi.

    YanıtlaSil
  2. O kitabı bir dersim için okumuştum. Beş kişilik grupta iki arkadaş okumuştuk, diğerleri okumuş gibi yapmıştı :) Benim beğendiğim bir kitap olmuştu. Hatta 2022 favorilerimden. Ama karışık katılıyorum.
    Yeni hayal bulmak gerekiyor. :) Öte yandan hayalini gerçekleştirenler ne şanslı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem de favori kitabın demek :) Zevkler ve renkler işte. Hepimiz hayallerimizi gerçekleştiririz umarım İlkay :)

      Sil
  3. o zamaaan en iyisi hayallere hiç ulaşamamaak :)

    YanıtlaSil
  4. Nilgün Marmara'nın tez konusu Slyvia Plath'in Şairliğinin İntiharı Bağlamında Analiziydi desem...

    YanıtlaSil
  5. Kendine ait bir oda aslında yazıldığı zaman için çok reformist düşünceler içeriyor. O dönemde kadınların gördüğü ikinci sınıf muamelesinden, kütüphaneye bile giremediklerinden... Ama Virginia Woolf kitapları sindire sindire okunacak türden. Plaj kenarı kitabı değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten öyle. Bütün dikkatini vererek okumak gerekiyor.

      Sil