Powered By Blogger

6 Kasım 2023 Pazartesi

20 kiloluk Polat Alemdar...

Kurtlar Vadisi’nin ilk bölümlerinde Polat Alemdar o kadar zayıf ki. Bir tanesi yorum yapmış: “Polat’ın 20 kilo olduğu zamanlar” diye.

BİREY OLAMADIK…

Ahmet Ümit, “Biz hala birey olamadık. O yüzden arabaların arkasında babam sağolsun yazıyor” diyor. Sonuna kadar katılıyorum.

YOK SAYILMANIN ÖFKESİ…

Doğan Cüceloğlu, “İnsan yok sayıldığı zaman öfkelenir” demiş. Hem de nasıl? Öfkelenmeyi bırak çıldırıyor insan.

OĞULLAR SEVİLMİYOR MU?

Çok Güzel Hareketler’de her zaman oğullar, babaları tarafından sevilmiyor. Ama kızlar seviliyor. Devamlı böyle gösteriliyor. Gerçekte de böyle mi?

İNSAN ÜZÜLÜYOR AMA…

Dilan Polat hapise girdikten sonra bazıları, “Çocuklarına yazık” diyor. Evet, yazık. Ama bu işlere kalkışırken çocuklarını da düşünmeleri de gerekmez miydi?

 

8 yorum:

  1. Ben ÇGH burda ironi yapıyor çünkü genelde toplumumuzda erkek evlat sevilir, sayılır ve el üstünde tutulur.

    YanıtlaSil
  2. Birey olamamakta aslında ailelerin de payı büyük. Evet çocuklarını korumak için bir şeyleri üstleniyorlar ama çocuklarına büyümeleri için imkan tanımayan, onları kısıtlayan (bazısı koruduklarını düşünerek, bazısı direkt kısıtlamak için kısıtlayan) ve sonrasında da bir anda yetişkin olmalarını bekleyen bir sürü aile var. Bahsettiğiniz skeçlerde kızların üstüne daha çok titreniyor gibi görünme sebebi de bu diye düşünüyorum. Kızlar daha çok baskılanıyor ve belli kalıplarda, hanım hanımcık, cam fanusta yetişmeleri bekleniyor. Evet, eminim kötü niyetle yapmıyor bunu aileler ama işte dediğiniz gibi kişi birey olamıyor. Bu durum erkeklerde başka şekillerde gözleniyor. Onların üstünde daha çok baskı oluyor aslında, çünkü ataerkil bir toplumuz ve erkek adam şöyle olur böyle olur anlayışıyla ufacık çocuklar yetiştiriliyor. Evet, bunda da kötü niyet belki yoktur ama işte sonra kız olsun erkek olsun herkes gelecek kaygısı, büyüyememe sancısı, birey olmanın getirdiği sorumlulukla mücadelede zorlanma falan fişman zorlanıyor ve gelsin depresyonlar. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harika bir yorum olmuş. Çok teşekkürler :) Gelmesin depresyonlar :)

      Sil
  3. Polat ailesinin çocuklarının sınavı o maalesef. Bugün değilse bile mutlaka bambaşka bir zamanda bile o çocuklar o ailenin ceremesini çekeceklerdir.

    Bence babalar oğullarını sever, gururlarıdır onlar. Dizi ya da komedilerde olayı abartıyorlar ki komiklik olsun diye. :)

    Birey değiliz maalesef, bunu instada da söylemiştim.. aynı fikirdeyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, bu daha iyi bir yorum oldu Momentos. Elbet, bir gün ceremesini çekecekler.
      Komedi olsun diye abartmaları da mantıklı evet :)
      Birey olma meselesini çözmemiz lazım toplum olarak.

      Sil
  4. dilan polat çıkmıcak de mi hapisten :)

    YanıtlaSil